Banca Italo Romena investeºte în siguranþa datelor

Bucuresti, 25 august 2011 – CRESCENDO, casa de solutii IT&C, anunta finalizarea proiectului de implementare a tehnologiei Cisco IronPort WebSecurity la nivelul sistemului informatic al Bancii Italo Romena, parte a grupului italian Veneto Banca, prin care aceasta beneficiaza de protectie sporita impotriva diverselor tipuri de atacuri la securitatea datelor, provenite din exteriorul sau interiorul Bancii. Solutia, proiectata de catre specialistii CRESCENDO impreuna cu serviciul IT al Bancii, a devenit functionala incepand cu luna iunie 2011.

 

Banca Italo Romena a decis demararea acestui proiect la inceputul anului 2011, pe fondul cresterii, la nivel global, a numarului de atacuri asupra sistemelor IT&C, dorind astfel sa asigure o mai mare protectie datelor clientilor.

 

„Politica Bancii Italo Romena in ceea ce priveste securitatea datelor se bazeaza pe protectie si prevenire. Astfel, pentru a avea un plus de confort in ceea ce priveste protectia datelor clientilor nostri si, totodata, pentru a evita potentiale pierderi (financiare, capital de incredere etc.), am decis sa completam sistemul de securitate cu tehnologia Cisco IronPort WebSecurity”, a declarat Radu Popescu, Sef Serviciu IT al Bancii Italo Romena.

 

„In perioada de pretestare, Cisco IronPort WebSecurity s-a dovedit a fi solutia care raspunde cel mai bine cerintelor institutiei. Este o solutie integrata care ofera o vedere de ansamblu, vizand chiar si cele mai dificil de detectat amenintari, fara a sacrifica viteza si eficienta. In plus, vorbim de un management robust si un timp minim de supraveghere. Toate acestea se traduc intr-un cost total de proprietate (TCO) scazut”, afirma Costel Cristea, Communications Solutions BU Manager al CRESCENDO.

 

Solutia Cisco IronPort WebSecurity acopera asadar securitatea web de o maniera completa, oferind control pe diferite niveluri pentru a monitoriza si preveni amenintarile web. Minimizand riscul asociat cu accesul nerestrictionat la Internet, inclusiv o serie de atacuri de tip malware, phishing si/sau materiale neautorizate, Banca Italo Romena beneficiaza de un sistem extrem de securizat, usor de administrat si de monitorizat.

 

„Avantajele castigate de institutia noastra sunt usor de cuantificat. Zilnic, aproximativ 60.000 de tranzactii suparatoare sunt blocate, aproximativ 16.000 de site-uri potential rau intentionate sunt restrictionate iar circa 3000 de descarcari de tip malware sau spyware sunt prevenite. Pe scurt, beneficiem de confortul de a ne simti in siguranta”, completeaza Radu Popescu, Sef Serviciu IT al Bancii Italo Romena.

 

 

 

Despre Banca Italo Romena 


Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia.

 
Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

 

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 in Bucuresti si 17 situate in cele mai importante orase.

 

Despre Cisco

 

Cisco, (NASDAQ:CSCO), este liderul mondial in comunicatiile Internet care transforma modul de conectare, de comunicare si de colaborare interpersonala. Stirile si informatiile Cisco sunt disponibile la adresa web: www.cisco.com. Pentru stiri de ultima ora, accesati pagina Web de la adresa http://newsroom.cisco.com

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, Casa de solutii IT&C, furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate prin care organizatiile obtin maximum de castig din informatiile de afaceri.  Clientii Casei de solutii CRESCENDO economisesc astfel efort si resurse, pentru ca gasesc sub acelasi acoperis punctul unic de contact pentru implementarea de noi solutii IT&C si pentru integrarea lor cu cele existente.

Ca urmare a permanentei preocupari de a oferi valoare clientilor sai, CRESCENDO - Cisco Silver Partner a obtinut, in cadrul Cisco Romanian Partner Summit 2011, doua distinctii importante: “Virtualization Partner Of The Year in Romania” si “ Innovation Partner Of The Year in Romania”.

Banca Italo Romena Cisco IronPort WebSecurit Securitate IT&C CRESCENDO casa de soluti Cisco Silver Partner