Apăraţi familia, salvaţi România!

Din cauza problemelor de ordin material, dar ÅŸi a celor de ordin moral ÅŸi legislativ, instituÅ£ia familiei riscă să dispară sau să se transforme într-o curiozitate inutilă în cadrul societăţii moderne. Iar în absenÅ£a familiei româneÅŸti solide, însuÅŸi viitorul ţării este pus sub semnul întrebării.

FOR ÅŸi AFR protestează împotriva preconizatei măsuri guvernamentale de reducere a indemnizaÅ£iei pentru creÅŸterea copilului nou-născut. Această măsură descurajează serios natalitatea ÅŸi riscă să provoace încă o creÅŸtere a valului de avorturi – prin care România deja ocupă un trist loc de lider în lumea civilizată.

Potrivit studiilor demografice, populaÅ£ia din România se află într-o scădere dramatică, ceea ce face acÅ£iunea guvernului ÅŸi mai condamnabilă, întrucît duce la îmbătrînirea populaÅ£iei, la scăderea forÅ£ei de muncă ÅŸi de aici la consecinÅ£e economice ÅŸi sociale grave.

Pe de altă parte, FOR ÅŸi AFR îÅŸi manifestă îngrijorarea faţă de lejeritatea cu care autorităţile tratează fenomene deosebit de dăunătoare familiei, ca prostituÅ£ia, pornografia ÅŸi propaganda deşănÅ£ată a unor practici sexuale aberante – care iau amploare în contextul relativizării valorilor, al slăbirii credinÅ£ei ÅŸi al unei legislaÅ£ii ÅŸubrede, deloc româneÅŸti – deci necreÅŸtine ÅŸi nereprezentative – în setul ei intim de valori.

Pe marginea acestor pericole conjugate la adresa familiei, FOR şi AFR organizează o conferinţă de presă miercuri 19 mai a.c., ora 16.00, la sediul FOR din Bucureşti, str. Vulturilor nr. 8.

La conferinţă participă, alături de reprezentanţii FOR şi AFR, şi doi invitaţi special: omul de presă Liana Stanciu şi prof. univ. dr. Pavel Chirilă.

Pe linia continuării protestului, vineri 21 mai a.c., începînd cu ora 17.30, FOR ÅŸi AFR cheamă lumea creÅŸtină, dar ÅŸi toate forÅ£ele sociale asumate la un MarÅŸ pentru Familie, pornind de la Biserica Kretzulescu, de pe Calea Victoriei, până în PiaÅ£a Unirii.