Amenajarea baii – idei practice si sfaturi utile

             Baia este de departe una dintre cele mai utilizate incaperi ale locuinte, ceea ce inseamna ca este necesar ca aceasta sa imbine perfect latura functionala cu cea estetica. Probabil ca nu mai este de mirare faptul ca atunci cand vorbim despre baie nu ne mai putem rezuma doar la asectele functionale care tin de aceasta, ci este necesar concomitent sa luam in calcul ca aceasta este si un spatiu in care ne gasim de cele mai multe ori linistea si relaxarea de care avem nevoie. Toate aceste lucruri, complica destul de mult alegerile pe care le avem de facut in materie de produse sanitare si decoratiuni pentru baie. Oricat de complex ar parea insa acest lucru, trebuie insa sa tinem seama de faptul ca in prezent avem la dispozitie numeroase ghiduri si numerosi specialisti care ne pot ajuta sa dam contur propriilor bai, mult mai repede deat ne-am putea imagina.

            In aprocesul de amenajare al unei bai, am putea spune ca este imperios necesar sa tinem cont de cateva elemente foarte importante precum: spatiul disponibil, functionalitatea, pozitionarea obiectelor sanitare, stilul de amenajare si desigur iluminatul. Fiecare dintre aceste lucruri pot aduce un plus de estetica si functionalitate baii, de aceea este recomandat sa luam toate aceste decizii cu foarte mare precautie. Pentru ca intelegem perfect procesul prin care urmeaza sa treci in ceea ce priveste amenajarea unei bai, am pregatit pentru tine o lista cu cateva sfaturi si idei practice menite sa iti vina in ajutor.

            Spatiul disponibil.

            Spatiul disponibil este una dintre problemele care pot da destul de multe batai de cap proprietarilor in conditiile in care in functie de aceste aspect trebuie ales mobilierul si obiectele sanitare. Inainte de a face orice fel de achizitie pentru baie, este mai mult decat recomandat sa iei toate masuratorile necesare astfel incat sa iti usurezi eforturile in ceea ce priveste alegerea obiectelor pentru baie. Atunci cand ai o baie mica, fiecare centrimetru conteaza, astfel ca daca acesta nu iti permite instalarea unei cazi obisnuite, o cabina de dus reprezinta cu certitudine o alegere cat se poate de inspirata.

            Mobilierul pentru baie.

            In alegerea mobilierului pentru baie, este necesar sa tii cont de 2 aspecte foarte importante si anume de functionalitate si estetica. Un mobilier pentru baie nu trebuie sa fie foarte masiv pentru a fi functional, ci mai degraba bine compartimentat. Din fericire insa, in momentul actual vei putea descoperi cu usurinta o varietate foarte   larga de colectii de mobilier pentru baie. Lucrurile vor fi cu atat mai simple daca vei alege sa faci aceasta achizitie prin intermediul unui magazin online. Daca iti dorestio baie moderna, este recomandat sa iti indrepti atentia inspre finisaje cat mai simple.

            Stilul de amenajare.

            In ceea ce priveste stilul de amenajare, este important sa avem totusi in vedere ca la mijloc este vorba despre o chestiune subiectiva. O baie moderna presupune o imagina de ansamblu cat mai aerisita si mai curata din punct de vedere estetic, in timp ce o baie clasica se focuseaza mai mult pe functionalitate. Cert insa este faptul ca exista posibilitatea de a gasi un echilibru stilistic foarte bun intre cele doua daca iti diresti cu ardoare acest lucru. Indiferent de stilul ales in aenajarea baii si dicolo de orice tendinta actala, in cele din urma este important ca rezultatul final sa fie unul in totalitate pe gustul tau.

mobilier baie