Accesoriile rasfatatele modei actuale in materie de rochii

 

Ce ar fi moda si cochetaria feminina fara ajutorul accesoriilor, cele care dau sarea si piperul stilului nostru personal? O rochie simpla poate deveni dintr-o data o tinuta desavarsita cu ajutorul accesoriilor potrivite, spre exemplu un sirag de margele intr-o culoarea contrastanta, o bratara masiva si originala sau chiar bratari multicolore inveselesc si particularizeaza orice astfel de tinuta. Daca rochia pe care ati ales sa o purtati are un model mai sofisticat veti compensa prin accesorii mai sobre si simple, un lantisor extrem de fin la baza gatului sau doar o brosa pretioasa, prinsa cu o neglijenta studiata, dar care vor scoate in evidenta distinctia oricarei femei.

 

Considerate de multe dintre cunoscatoarele modei absolut obligatorii pentru a avea un stil de o eleganta desavarsita, fara de care nu pot trai, accesoriile s-au intors din nou sub lumina reflectoarelor. Broderiile delicate impodobesc tinutele clasice, colierele de inspiratie orientala dau o nota speciala tinutei, in timp ce brosele semi-pretioase prinse pe mica rochita neagra, de preferat in tonurile pamantului, cum ar fi camel, rosu-aramiul sau portocaliul inchis, confera o nota de eleganta absolut impecabila.

 

Accesoriile din trecut se reinventeaza si acum se trezesc din nou la viata, esarfe de mult uitate in fundul sifonierului acum sant in pas cu ultimele tendinte ale modei. Acest sezon va fi amintit pentru stilul sau aristocratic, pentru moliciunea materialelor, rochiile fiind in continuare reginele acestui sezon, chiar daca temperatura de afara nu este mereu prietenoasa cu noi. Principala caracteristica a acestui sezon este de departe marea varietate de culori si mai ales de materiale, mixate in moduri unice si inovatoare, care se imbina perfect cu tendintele modei de sezon. Negrul, griul si maroul ocupa si ele locul lor an tendintele sezonului rece. Femeia isi redescopera propria feminitate in bijuteriile si accesoriile sale. Combinatiile bine alese confera unicitate oricarei vestimentatii, chiar si celei mai clasice rochii. Este suficienta o brosa un pic retro, in stilul anilor ’50, pentru a readuce la viata o rochie mai veche, iesita din tendintele modei, dar pe care noi o iubim si la care nu dorim inca sa renuntam sau pentru a conferi unicitate rochiei de seara pe care o purtati la un eveniment special.

 

Daca punem mai multe brose, este suficient un colier cu perle mari albe rasucit de mai multe ori, purtat in combinatie cu o bijuterie de inspiratie orientala. Si sa nu uitam cureaua realizata cu lanturi, perle pe piele, catarame si strasuri pe curele din piele va sublinia linia eleganta a oricarei rochii, facand ca talia doamnelor sa para una ca de viespe. Gentile mici, realizate din cele mai diverse materiale, pot fi purtate cu o rochie clasica, ceva mai sobra sau chiar la o tinuta office, pe care o putem face mai extravaganta cu o gentuta din piele ecologica si pietre dure.

 

"Accesoriile vorbesc de noi si ne stimuleaza creativitatea. Gratie acestor obiecte mici, dar atat de importante in moda, putem crea noi combinatii, fara sa riscam. Vor fi din ce in ce mai folositoare si vor deveni o sursa de inspiratie si pentru tinutele clasice. In sezonul de moda actual sunt la mare pretuire perlele, pietrele dure, cataramele, chiar si gigantice, metalele invechite, strasurile mari si brosele de toate dimensiunile in stil hollywoodian." , spune managerul siteului Divadress.ro .


 

Designerii de accesorii pastreaza de exemplu materialele folosite preponderent vara, cum ar fi sideful, lemnul si plasticul, dar adauga un plus de caldura si de aspect iernatic prin aplicatii din lana si blanita, pastrand insa elementele clasice si mereu in voga: metalul, perlele si pietrele. Piesa de baza ramane si in acest sezon colierul lung, clasic si pretabil la o varietate mare de tinute, de la rochia casual-sport la cea mai eleganta rochie de seara.

 

Bratarile se remarca prin bogatia data de prezenta mai multor randuri de margele si pandative atarnate si, cum era si de preconizat, cerceii la moda an acest sezon sant mari, foarte bogati in ornamente metalice si cu margele de dimensiuni si culori diferite, capabili sa confere oricarei tinute o nota de extravaganta.

rochii rochii de seara rochii de ocazie