A fost lansat oficial al doilea centru PICAS pentru somerii din domeniul de constructii

In cadrul centrului PICAS Galati s-au inscris pana in prezent peste 400 de persoane in cautarea unui loc de munca in constructii si 80 de companii ce ofera peste 60 de locuri de munca vacante in domeniul constructiilor. Centrul este deschis de luni pana vineri intre orele 9:00 – 17:00. Persoanele care cauta un loc de munca in acest domeniu beneficiaza de consiliere si indrumare asigurata de specialistii PICAS.

La inaugurarea centrului au participat: dl. Mircea Razvan CRISTEA, vice-primarul Galati; dna. Carmen HANTATUC, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati; dl. Romeo BOGDANOVICI, vicepreseditele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO); dl. Dan CRISTESCU, presedintele Federatiei Generale a Sindicatelor (FGS) Familia.

Persoanele cu calificari in domeniul constructiilor pot intra pe www.picas.ro, unde, in urma introducerii datelor de contact,  a calificarii si a postului vizat, pot fi contactati in vederea angajarii de catre companii.

Informatii suport

Proiectul Puncte de Informare, Consiliere si Asistenta Specializata pentru somerii din sectorul de constructii (PICAS) este implementat de Casa de Meserii si Constructii (CMC) in parteneriat cu Sempla SRL (partener transnaþional din Italia) si Agenþia Naþionala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni”.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010 – august 2013 si se adreseaza somerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov; Centru, Nord-Est, Sud-Est. In aceste zone au fost deschise 4 centre regionale (Bucuresti, Brasov, Galati si Iasi) unde persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot beneficia in mod gratuit de urmatoarele servicii: evaluare si consiliere profesionala, cursuri de formare, certificare de competente si sprijin in gasirea unui loc de munca.

picas portal constructii someri cursuri