A aparut numarul 14 al Revistei Miscarea



Autostrada Transilvania: punct final sau un nou inceput?

 

Rezilierea contractului semnat cu firma americana Bechtel, pentru construirea celor 415 kilometri ai Autostrazii Transilvania, bucura, dar nu tine de cald soferilor care se inghesuie zi de zi pe drumurile nationale de pe ruta Brasov  Tirgu Mures -  Cluj  Oradea - Bors.  Rezilierea a lasat statului roman o marja de manevra in privinta celui mai amplu proiect de autostrada din Romania, care nu e nimic altceva decat un avantaj periculos.

 

Lupta surda pentru rutele de transport al gazului din Europa

 

Gazul din Bazinul Marii Caspice va deveni o alternativa la cel rusesc. Uniunea Europeana sustine diversificarea rutelor de transport gazeifer din Turkmenistan. Asa a declarat Pierre Morel, reprezentantul special UE pentru relatia cu Asia Centrala, dupa convorbirile cu presedintele turkmen Gurbangul Berdmuhamedov.

 

Un transportator care a redus motoarele aproape definitiv

 

Mihai Mironovici, unul dintre fostii actionari de la Autogara Militari, si-a construit de la zero o afacere in lumea transporturilor de marfa. A fost primul intreprinzator din domeniu dupa caderea comunismului. Nu stia insa ca afacerea lui poate sa depinda in asa de mare masura de altii, care i-au croit un destin dramatic. Legat direct de scandalul Tepei Genesis.

 

Uniunea Europeana introduce taxa pe zgomot si poluare

 

Uniunea Europeana a aparut pentru a imbunatati relatiile dintre statele care creasera un spatiu economic comun. Una din modalitatile de a crea conditii de lucru mai bune la nivel european a fost si inca este uniformizarea procedurilor. In toate domeniile sunt interese diverse care trebuie armonizate, dar parca nicaieri nu se vede mai bine acest aspect ca in domeniul utilizarii infrastructurii de transport.

 

INTERVIU Adrian Albu: Viitorul transportatorilor romani este China

 

Adrian Albu e secretar general adjunct BSEC-URTA (Uniunea Asociatiilor Transportatorilor Auto din Regiunea de Cooperare Economica a Marii Negre), din care fac parte si ARTRI, si UNTRR - cele doua organizatii romanesti. Albu, provenit din ARTRI, reprezinta la BSEC-URTA, in numele Romaniei, ambele organizatii. Fixatiile sunt de doua tipuri: cele de rau augur si altele, benefice. Albu are o astfel de fixatie benefica: relatia comerciala cu Orientul, in primul rand cea cu China.

In timp ce stateam de vorba, de la o alta masa a intervenit secretarul general BSEC-URTA, Haidar Ozkan, si a inceput sa-si faca sumarul propriilor dotari: laptop din China, iPad facut in China, telefoane mobile fabricate in China.

Necesitatea dezvoltarii de catre noi a relatiilor comerciale cu China este subiectul cel mai important al discutiei noastre cu Albu.

 

 

Revista Miscarea, lansata in luna august 2010, editata de SC TIR 2000 Filiala Bucuresti SRL, este o publicație quality de nișa, dedicata profesioniștilor din domeniul transporturilor, manageri, angajați sau autoritați de reglementare. Revista are o aparitie lunara si, prin intermediul interviului, anchetei, reportajului si analizei, abordeaza in cele 64 de pagini subiecte de interes pentru profesionistii din transporturi, dar si pentru cei care sunt afectati de problemele aparute in domeniul transporturilor. Revista Miscarea se comercializeaza prin intermediul centrelor de difuzare a presei si in retelele de benzinarii.

firme SC TIR 2000 SRL Revista Miscarea transporturi ziare ARTRI tiruri