7 sfaturi de management pentru micile afaceri în timpul epidemiei de COVID-19

Afacerile așa cum le știam se vor schimba după pandemia de COVID – 19. În acest an sunt preconizate modificari masive în e-commerce, telemedicină dar și în cele ce privește locul de muncă, care se va axa pe munca de la distanță.

De aceea este foarte interesant felul în care patronii micilor afaceri se descurcă în aceste vremuri de criză.

Crizele la orice nivel sunt distrugătoare și aduc perderi. Pe timpul sistării activităților, exact ca cele prin care trec economiile lumii în timpul pandemiei de COVID -19, micile companii trebuie să ia în seamă două aspecte:


  1. Să managerieze corect riscurile imediate ale crizei astfel încât să treacă peste această perioadă cu pierderi minime.

  2. Să se pregătească pentru lumea de după criză, o lume care ar putea să arate diferit față de cea în care trăim acum sau trăiam până acum.

Fiecare criză este de asemenea o oportunitate de a obține încredere și credibilitate din partea clienților, partenerilor, comunității și familiei (nu neapărat în această ordine)


Afacerile mici și mari fac tot ce le stă în puteri să treacă cu bine peste această criză. Multe din companii s-au închis pentru a ajuta la oprirea răspândirii virusului, iar după posibilități multe companii au mai continuat o vreme să își plătească angajații după care au și aceștia au fost trimiși în șomaj tehnic.


În aceste vremuri tulburi, incertitudinea și un gol de informații corecte crează anxietate în rândul micilor afaceriști la fel ca și criza însăși.

În acest sens au fost lansate mai multe hub-uri on-line gratuite unde se pot găsi informații despre coronavirus.

Au fost create și posibilități pentru micile afaceri care s-au închis și li s-a creat posibilitatea să își vândă în această perioadă produsele în mediul virual, iar cei care au închis în stradă au început să vândă online, pe site-uri de tip Marketplace din România. Un site de acest gen oferă posibilitatea introduceri produselor individual, special pentru mici comercianți care nu au site-uri proprii sau feed-uri de produse. Mai mult de atât, Marketplace www.negociat.ro le oferă posibilitatea micilor și marilor comercianți să își posteze pe site produsele fără să plătească comision.


Iată niște sugestii pentru micii afaceriști care vor să își continue pe timp de criză activitatea în mediul on-line:

  1. Oferiți reasigurări clienților.


Vieților tuturor sunt date peste cap în această perioadă. Știrile pot calma sau panica oamenii, de aceea este bine ca antreprenorii să păstreze în prezența lor on-line și pe social media o atitudine optimistă și pozitivă, acestea urmând să fie transmise celor care îi urmăresc.


2. Oamenii au nevoie de a vedea ''luminița de la capătul tunelului''

Ajutați-i pe oameni să simtă că această criză se va încheia cât mai curând. Cu toate că rutina multor oameni a fost dată peste cap, mulți antreprenori încearcă să își adapteze serviciile la această perioadă în care foarte mulți dintre noi stăm în casă. De exemplu, multe restaurante s-au reprofilat și își servesc clienții la domiciliu cu mâncărurile cu care erau obișnuiți să pe care le serveau la locațiile restaurantelor înainte de criză. Această piață a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimele săptămâni.


  1. Discutați cu proprietarii clădirilor pe care le închiriați pentru a vă păsui cu chiria pe perioada crizei


Puteți face apel la proprietarii clădirilor în care vă desfășurați activitatea să vă eșaloneze plate chiriilor sau să vă păsuiască o vreme până vă reveniți financiar. În unele state guvernele se implică pentru a ajuta firmele ca să își amâne chiriile sau să le ofere credite pentru a-și putea plăti chiriile. Un antreprenor trebuie să fie proactiv și să discute din timp cu proprietarul clădirii pe care o închiriază pentru a găsi cele mai bune soluții.


  1. Discutați cu vendori dumneavoastră pentru a menține lanțul de aprovizionare


Unii vendori pot fi deasemenea afaceri mici și pot avea și ele dificultăți în această perioadă. Unii vendori ar putea să vă ofere deasemenea amânarea plăților. Luați în considerare să amânați și voi plățile celor care nu se descurcă în această perioadă și astfel le veți acorda o șansă partenerilor voștri să nu intre în faliment și astfel să puteți continua colaborarea după încheierea crizei.



5. Oferți disconturi în această perioadă


De obicei disconturile sunt folosite ca o metodă de a vinde mai multe produse din diverse sortimente, dar în această perioadă disconturile sunt o modalitate prin care să continuați să vindeți unor clienți care nu mai au banii pe care îi aveau înainte, dar care vor totuși să își achiziționeze produsele voastre. Orice reducere îi va ajuta pe clienți să își managerieze mai bine cheltuielile pe termen scurt și pe termen lung le veți câștiga loialitatea. În mai multe Marketplace-uri au apărut și zone cu reduceri de exemplu https://www.negociat.ro/zona-outlet/ . Termenul “outlet” este folosit de branduri sau magazine renumite care vând la prețuri mult mai mici soldurile rămase pentru a face loc noilor colecții.


6. Purtați mănuși


Deși pare un lucru evident, unii vor dori să poarte mănuși doar când umblă cu mâncare sau alte consumabile. Anumite recomandari spun ca angajații trebuie să poarte mănuși, indiferent de obiectul activității firmei astfel încât clienții să fie liniștiți în legătură cu acest aspect. Chair dacă activitatea firmei dumneavoastră este on-line, clienții trebuie să știe că produsele pe care le primesc au fost maipulate în condiții de igienă completă.


7. Reduceți orele de lucru ale angajaților


Inevitabil se va ajunge la un punct în care va trebui să reduceți numărul orelor de lucru al angajaților. Dacă sunteți una dintre firmele care nu s-au închis de tot, vorbiți cu angajații despre situația lor financiară. O să rămâneți plăcut surprinși de solidaritatea oamenilor din perioada de criză, aceștia dorind voluntar scăderea orelor de lucru pentru a menține programul normal pentru cei care sunt mai dependenți de venitul pe care îl încasează de la firma dumneavoastră.


Nu uitați! În această perioadă trebuie să dați dovadă că sunteți membrii responsabili ai comunităților în care trăiți și, în acest sens, recomandarea este să cumpărați cumpătati și să cumpărați cât mai mult produse locale, având grijă de sigurață și sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.