6 lucruri de care sa tii cont atunci cand cumperi pijamale pentru copii

Culorile vii si imprimeurile haioase te pot atrage spre raioanele cu pijamale pentru copii, insa pentru a fi sigur ca faci o alegere buna pentru copilul tau, trebuie sa iei in considerare siguranta, confortul si calitatea hainutelor respective. Trebuie sa te asiguri ca pijamalele sunt din bumbac, ca se pot imbraca si spala usor si ca nu au nasturei, snururi sau brizbrizuri care se pot desprinde si cu care copilul tau se poate rani.

Iata mai jos cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi pijamale pentru copii:

1 . Asigura-te ca se pot spala foarte usor. In general, este ideal sa alegi produsele din bumbac 100%, deoarece sunt foarte confortabile si durabile. De asemenea, trebuie sa te uiti atent pe eticheta sa vezi daca pijamalele pentru copii pe care vrei sa le cumperi pot fi spalate cu usurinta la masina. Acest lucru te va scuti de o treaba in plus si te va ajuta sa economisesti timp pretios.

2 . Siguranta prichindelului tau este foarte importanta. Evita pijamalele pentru copii cu nasturi mici sau fundite, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de sufocare pentru cel mic. Nici hainutele cu snururi care se strang in jurul manutelor, picioruselor sau al gatului prichindelului tau nu sunt sigure. De asemenea, asigura-te ca elementele decorative sunt bine cusute si nu se pot desprinde.

3 . Este indicat ca garderoba celui mic  sa contina cel putin trei pijamale, cate una pentru fiecare perioada a anului: una de vara, mai subtire, cu maneci si pantaloni scurti, una de primavara-toamna, cu maneci si pantaloni lungi, si una de iarna, suficient de groasa pentru sezonul rece. 

4 . Cand cumperi pijamale pentru copii, trebuie sa tii cont de dimensiunile micutului tau, nu de varsta acestuia. Varsta nu este atat de relevanta atunci cand vine vorba de hainutele pentru bebelusi, deoarece fiecare brand are propriile marimi. Dimensiunile copilului tau reprezinta un indicator mult mai bun, acestea fiind adesea specificate pe etichetele hainutelor, langa varsta corespunzatoare hainutelor respective.

5 . De asemenea, uita-te cat de usor vor fi acestea de imbracat sau de dezbracat. Sa imbraci un nou-nascut nu este o sarcina usoara, asa ca urmeaza sfaturile de mai jos:

- pijamalele pentru copii care sunt mai largi la gat sunt mai usor de imbracat (cand ii pui bluzita, fa-o repede, pentru ca micutii se sperie cand respiratia le este blocata);

- manecile largi sunt mai usor de imbracat decat cele stramte;

- hainutele care se inchid intre picioare fac mai usoara misiunea de schimbare a scutecului, deoarece nu trebuie sa scoti toate hainutele copilului.

6 . Alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont este planificarea. Unii bebelusi nu incap niciodata in hainutele destinate nou-nascutilor (0-3 luni), iar altii pot depasi aceasta marime dupa numai o luna de viata. Din acest motiv, e bine sa cumperi in avans hainute pentru cel mic, inclusiv pijamale pentru copii, pentru o perioada de6 luni sau chiar un an.

In orice caz, atunci cand te gandesti sa cumperi pijamale pentru copii, la fel ca orice alte articole vestimentare  pentru cei mici, trebuie sa ai in vedere ca un pret accesibil nu inseamna neaparat o calitate inferioara. In ultimii ani, industria de imbracaminte a evoluat foarte mult, in special cea pentru copii, iar aceasta este o ramura in care brandul si popularitatea nu au o pondere atat de mare in ceea ce priveste pretul. Astfel, este foarte simplu sa cumperi pijamale pentru copii la preturi accesibile pentru toate buzunarele, atat timp cat tii cont de criteriile si recomandarile de mai sus.

pijamale pentru copii haine pentru copii si bebelusi haine ieftine copii