6 greseli de evitat in alegerea unui fotograf de nunta

Probabil nu ma insel cand spun ca punctul culminant al dragostei este casatoria. Ziua nuntii este plina de emotii si momente pe care doar un fotograf profesionist de nunta le poate capta. Este datoria fotografului de nunta ales sa se asigure ca fiecare moment este surprins genial si bine documentat sub forma de fotografii reusite. Iata insa cateva greseli de evitat atunci cand esti in cautarea unui fotograf de nunta.
Este de la sine inteles, trebuie sa ai un fotograf nunta Bucuresti, amintirile din ziua nuntii trebuie documentate. Insa, nu este atat de usor sa gasesti unul profesionist in aceasta era in care mai toata lumea este un fotograf. Cu toate acestea, pe masura ce cautati fotograful de nunta, trebuie sa stiti sa va feriti de cateva capcane:

1. Importanta fotografiei de nunta
Unele cupluri nu se gandesc prea mult la alegerea fotografului de nunta. Din pacate aceasta este cea mai frecventa greseala de evitat atunci cand cautati un fotograf de nunta. Planificarea zilei de nunta este una ce necesita mult timp si atentie. Ceea ce majoritatea cuplurilor nu isi dau seama ca si cautarea si alegerea fotografului este la fel de importanta. Fotograful de nunta ales capteaza cu precizie momentele din ziua nuntii si le expune sub o poveste. Povestea voastra de cuplu!

2. Pretul este factorul decisiv
Multe elemente din ziua nuntii au un buget fix, si de multe ori cuplurile depasesc acel buget. In cazul alegerii unui fotograf profesionist de nunta de multe ori primesti ceea ce platesti. Calitatea este scumpa si aceasta este o observatie generala. Deci, daca doriti sa obtineti calitate, fiti dispusi sa bagati mai adanc mana in buzunar. Pretul nu trebuie sa fie factorul decisiv in alegerea fotografului de nunta. Este de evitat ca factorul decisiv in documentarea uneia dintre cele mai importante zile din viata voastra sa fie pretul fotografului.

3. Nu rezervati fotograful la timp
Veti gresi sa presupuneti ca fotograful pe care il doriti va fi intotdeauna disponibil. Fotografii buni de nunti au calendarul foarte aglomerat. Un fotograf de nunta din Bucuresti poate sa capteze imagini si in alte orase. Poate sa practice servicii foto si ca fotograf de botez sau fotograf de cununie civila. Este posibil ca fotograful la care va ganditi sa primeasca oferte saptamanal. Prin urmare, odata ce sunteti siguri de data nuntii sfatul meu este sa rezervati si fotograful de nunta.

4. Experienta fotografului de nunta ales
Indiferent daca fotograful v-a fost recomandat sau ati cautat unul pe Google sau Facebook, trebuie sa va asigurati ca acesta are experienta in fotografia de nunta. Trebuie sa fiti siguri ca acesta poate face fotografii asa cum pretinde. Uitati-va pe site-ul acestuia si vedeti cele mai recente fotografii ale nuntilor pe care le-a documentat. In cazul in care stilul de fotografiere si de editare v-a atras atentia atunci programati o intalnire cu acel fotograf. Asta va va oferi sansa de a solicita alte informatii utile pentru ziua nuntii si veti vedea daca acel fotograf are experienta in multe evenimente. Pe langa experienta fotografului de nunta trebuie sa luati in calcul si caracterul acestuia sau echipamentul foto.

5. Alegerea stilului de editare al fotografiilor
Daca ati omis sa va decideti asupra unui stil de editare al fotografiilor atunci este posibil sa regretati. Exista zeci de stiluri de editare si va doriti ca aceste fotografii sa fie pe placul vostru si dupa ani de zile de la nunta. Vorbeste cu fotograful de nunta ales pentru a afla mai multe detalii despre stilul de editare al fotografiilor, cat si despre stilul de fotografiere. Un fotograf profesionist de nunta editeaza toate fotografiile, astfel incat acestea sa aiba o consistenta in culori, contrast, balans de alb, etc..

6. Trebuie sa stiti la ce sa va asteptati
Inainte de ziua nuntii trebuie sa luati legatura cu fotograful de nunta. Este de preferat sa va intalniti cu acesta pentru a vedea daca caractele voastre sunt compatibile. In ziua nuntii fotograful si videograful sunt persoanele care probabil stau cel mai mult in preajma unui cuplu de miri. Va doriti persoane carora va face placere sa comunicati si sa-i aveti in preajma. Discutati cu fotograful de nunta despre preferintele voastre pe partea foto pentru ziua nuntii. Alte lucruri pe care trebuie sa le aflati sunt legate despre stilul de editare, durata de primire a fotografiilor si alte servicii suplimentare de care puteti beneficia. Trebuie sa stiti exact la ce va puteti astepta atat in ziua nuntii cat si dupa aceasta.

Alegerea unui fotograf de nunta poate sa fie una usoara, dar multe cupluri care nu pun accent pe fotografiile de nunta incep sa regrete faptul ca nu au amintirile captate de un profesionist. Ziua nuntii este una speciala atat pentru cuplu de miri cat si pentru invitatii acestora. Aveti nevoie de un fotograf profesionist de nunta pentru a capta emotiile si micile detalii din aceasta zi unica! 

fotograf nunta