Vrei sa-ti faci site gratuit? Cum sa incepi din 3 miscari cu Ucoz.roDaca e vorba de un proiect personal sau, vrei sa-l transformi intr-o afacere dar deocamdata nu ai bani sa platesti o firma ca sa–ti faca site-ul, probabil vei alege o platforma gratuita si vei apela la un prieten sa te ajute cu micile sectiuni de programare (daca nu te pricepi).

Platforma ucoz.ro a fost construita pentru a sprijini si astfel de situatii. Fata de alte platforme gratuite, ucoz.ro  nu se limiteaza la crearea de pagini web in formatul de blog. Cu ucoz.ro poti sa alege intre site de prezentare, blog, forum si magazin online. Ai la dispozitie  peste 250 de teme din care poti alege, poti schimba culori, meniu, poti adauga module (formular de contact, album foto etc.)

Dar pana sa ajungi la alegerea platformei si construirea propriu-zisa a site-ului, trebuie sa-ti lamuresti 3 lucruri importante.

Ce vrei sa scrii? Vrei o pagina personala in care sa-ti impartasesti pur si simplu gandurile? Vrei sa te specializezi intr-un anumit domeniu si sa folosesti pagina web ca mod de popularizare a ideilor si cunostintelor tale? Sa obtii feedback, sa generezi discutii? Ai trait niste experiente deosebite pe care vrei sa le impartasesti pentru a-i ajuta pe altii ? orice motiv este bun, trebuie doar sa pornesti la drum avand o imagine clara a ceea ce vrei sa faci pentru ca altfel sansele de a renunta dupa primele 2-3 saptamani cresc. Analizeaza cu atentie site-urile, blog-urile, forum-urile care iti mentin treaz interesul. Afla ce te pasioneaza cu adevarat si in ce domeniu poti aduce ceva in plus.

Cui te adresezi ? Cine vrei sa-ti viziteze site-ul ? Vrei cantitate sau calitate ? Vrei sa creezi o pagina web care sa atraga prin continut foarte multi vizitatori, cu interese diferite ? Sau o pagina web care sa atraga doar anumiti vizitatori. Daca iti este dificil sa te hotarasti analizeaza pagini web cu care crezi ca va semana site-ul tau. Verifica comentariile lasate, persoanele care comenteaza, articolele, designul. Ce fel de persoane crezi ca viziteaza acele site-uri ? Sunt cei pe care ti-i doresti pe site-ul tau ? Daca da, ai destule exemple din care sa inveti, daca nu, afla ce trebuie sa faci altfel.

Ce va contine pagina ta web? In afara de paginile standard specifice oricarui website: Despre noi (sau Despre mine) si Contact, raspunsurile la cele doua intrebari de mai sus iti spun déjà ce trebuie sa contina site-ul. Incepe cu esentialul. Daca alegi sa mergi mai departe cu Ucoz ca platforma, poti adauga oricand module si pagini suplimentare : motor de cautare, catalog, blog, forum, formular de contact, albume foto, sondaje, stiri etc. Ai la dispozitie numeroase unelte gratuite ca sa-ti faci site-ul, important e sa fii sigur ca ai nevoie de ele si sa nu ramai pe site cu pagini nefolosite sau permanent in constructie. Nu incarca fara rost site-ul sau blog-ul, forum-ul, ce decizi pana la urma ca vrei sa-ti faci.  Mai rau decat un site fara pagina de blog este o pagina de blog pe care nu scrie nimeni. 

ucoz.ro creare site gratuit creeaza site gratis creare website site gratuit