Voteaz259 acum campania ta preferat259 Igien259 acas259 351i la 351coal259

 

Intră și votează, în perioada 21 – 27 februarie, pe site-ul www.zeromicrobi.ro, şcoala care a înscris cele mai bune materiale în cadrul celor două secţiuni ale concursului:  campania de igienă şi concursul de scenarii.

 

 

 

Fii alături de copiii care au lucrat și au promovat bunele practici de igienă în cadrul campaniilor dezvoltate de ei alături de profesori și părinți!

 

 Susține prin votul tău cea mai bună scenetă de teatru pe tema igienei, pentru a da șansa copiilor să participe într-o tabără tematică și să pună în scenă ideile lor!

 

Votarea şcolilor este ultima secţiune din cadrul campaniei educaţionale „Igienă acasă şi la scoală”, ediția 2010 - 2011.

 

                                                        

 

 „În cele aproape 4 luni de când am anunţat concursul şi până în momentul în care toate şcolile au înscris materialele în concursuri, am avut foarte multe de învăţat de la micii participanţi la proiectul nostru. Copiii s-au implicat şi i-au determinat şi pe părinţii şi pe profesorii lor să facă la fel, lucrând împreună cu ei pentru a susţine într-un mod cât mai creativ şi original ideea de igienă şi curăţenie promovată de noi”, spune Diana Stan, SBM HHC la Unilever South Central Europe.

 

 

 

Votul publicului reprezintă 20% din totalul punctajului final, restul de 80% fiind reprezentat de decizia juriului format din reprezentanţi ai companiei Unilever (40%) şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei (40%). Criterii de evaluare aplicate de reprezentaţii juriului constau în: aplicabilitate, originalitate, impactul asupra copiilor, relaţionarea mesajului cu subiectul,  capacitatea  de  stilizare - transformare  în semn  artistic a mesajului.

 

 

 

“Dacă până în acest moment, campania Igienă acasă şi la şcoală a vizat copiii, părinţii şi profesorii, de acum înainte, ea vizează şi publicul, care trebuie să voteze cele mai bune proiecte trimise de cei mici. Îi invităm pe toți să intre pe site-ul www.zeromicrobi.ro, să analizeze și să voteze proiectele de campanie. Dacă până acum, copiii s-au implicat activ în această campanie și au lucrat timp de aproape patru luni la propunerile trimise pentru concursuri, acum este rândul nostru să îi răsplătim. Cu cât vom avea mai multe voturi din partea publicului pe site, cu atât vor simți că munca lor a fost apreciată de cei mari”, a explicat Rodica Cherciu, Inspector General, Direcţia Educaţie şi Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, M.E.C.T.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descrierea programului educaţional

 

 

 

Scopul proiectului „Igienă acasă şi la şcoală” este creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la importanţa igienei şi a sănătăţii, precum şi la formarea abilităţilor de menţinere a igienei proprii şi a celorlalţi.

 

Platforma online a programului este www.zeromicrobi.ro.

 

Programul este dedicat preșcolarilor și şcolarilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 ani.

 

În anul şcolar 2010 – 2011, proiectul,a fost dezvoltat în 15 judeţe din ţară, implicând 330 de şcoli şi 200 de grădiniţe, în total 16.500 de copii.

 

 

 

Față de etapa pilot a programului educațional, etapa dezvoltată la nivel național a venit cu importante schimbări la nivelul structurii proiectului: cerinţele de lucru pentru copii au implicat mai multă interactivitate; pentru copiii din ciclul primar a fost introdus un concurs de scenarii în care aceştia s-au putut implica atât în secţiunea organizatorică (scenariu, regie, decor etc), cât şi în secţiunea artistică (interpretare).

 

 

 

 

 

###

 

 

 

Despre Unilever

 

În fiecare zi, 160 milioane de consumatori aleg un produs Unilever dintre cele 400 de mărci şi 14 categorii de produse destinate alimentaţiei, îngrijirii locuinţei şi îngrijirii personale.

 

Printre mărcile Unilever se numără branduri de renume internaţional: Domestos, Cif, Coccolino, Rexona,  Dove, Clear, Lipton, Knorr, Rama sau Algida, dar şi mărci locale care au câştigat încrederea consumatorilor, precum Dero, DeliKat, Delma şi Napoca.

 

Compania investeşte anual peste 1 miliard de euro în cercetare şi dezvoltare, în cele 5 laboratoare Unilever care explorează noi idei şi tehnici pentru dezvoltarea produselor companiei.

 

 

 

Domestos a fost lansat în anul 1920, fiind una dintre primele mărci de produse pentru dezinfectat. În  România, Domestos a apărut în anul 1996, poziţionându-se ca produs de curăţat cu vâscozitate ridicată, care îndepărtează nu doar murdăria vizibilă, ci şi toţi microbii cunoscuţi - virusuri, bacterii, fungi, chiar şi spori - dezinfectând astfel suprafeţele lavabile din locuinţă. Pentru că oferă nu doar curăţenie, ci şi dezinfecţie, Domestos contribuie de fapt la protejarea sănătăţii întregii familii.

 

 

domestos igiena curatenie campanie educatie