Vesminte traditionale, conforme dogmelor crestine, pentru diaconi

Crilovic, producator autohton de vesminte bisericesti, pune la dispozitia publicului interesat o gama varianta de tinute specifice pentru cei de rang de diacon, conform clasificarii BOR. Acestia sunt primul grad al Sacramentului Preotiei, ajutor al preotului, in drumul sau de specializare in domeniu.

Ce vesminte poarta un diacon

Astfel de vesminte nu sunt alese la intamplare, ci se supun unor reguli bine inradacinate. Vorbim despre regulile inscrise in liturghier. Diaconul are voie sa intre in altar, sa il ajute pe preot in mai tot ce presupune savarsirea slujbelor, ritualurilor, insa nu si sa slujeasca de unul singur. Va purta orar, manecute si stihar.

In termeni populari, se stie despre diaconi ca sunt cei imbracati intr-o tunica lunga, cu un brau ce va fi purtat ornamental. Astfel de vesminte sunt create conform regulilor impuse in cultul religios. Nu oricine poate crea astfel de vesminte.

Crilovic, oferta completa de vesminte si acoperaminte pentru lacasele de cult

In portofoliul acestui producator vesminte diaconesti de la Crilovic gasim seturi ce pot fi asortate cu tinutele preotilor. Se stie faptul ca aceste tipuri de vesminte sunt alese sa reprezinte un omagiu adus unei sarbatori, corespund cromatic cu anumite semnificatii simbolice din acest punct de vedere. Broderia poate include anumite elemente ornamentale, o icoana anume reprezentata pe spate, nelipsitii franjuri, ciucuri sau tiv auriu.

De precizat ca la Crilovic astfel de vesminte pot fi asortate, ca un set si tot unitar, cu designul acoperamintelor pentru sfintele vase. Astfel, cei interesati pot asorta tinuta slujitorului cu cea a ajutorului sau si cu alte accesorii din lacasul de cult.

Ce se distinge aici este si eleganta caracteristica acestor vesminte. Sunt lucrate cu materiale de calitate, rezistente si mai ales confortabile. Imprimeurile nu sunt doar despre bogatia elementelor, ci despre o armonie in combinatiile de simboluri. Crilovic propune spre exemplu icoana Invierii pe spatele felonului si cu 12 Apostoli pe epitrahil, un set de o eleganta rara, completat de accesorii pe masura.

Pot fi alese culorile dorite, dimensiunile necesare, comenzile fiind in timp util onorate. Pentru doritori, trebuie spus ca exista si avantajul financiar la achizitie a acestor vesminte, intrucat Crilovic este propriul producator. Detalii in cadrul paginii vesmintebisericesti.ro.