Ventilatoarele axiale pentru aplicații industriale - o soluție practică și economică

Situația potrivită pentru a folosi un ventilator axial nu este atât de ușor de determinat precum anticipează cei mai mulți. Spre exemplu, proiectarea unui sistem de ventilație care vizează distribuția aerului prin tubulaturi poate presupune utilizarea unui ventilator axial sau a unuia centrifugal, după caz. Fiecare aduce un randament mai bun în cazul unor aplicații anume și nu în orice context, motiv pentru care mulți devin confuzi atunci când au de făcut o astfel de alegere. Majoritatea preferă să se lase pe mâna specialiștilor, mergând după recomandarea lor.

O informare corespunzătoare însă este calea optimă de a face o alegere potrivită în acest sens. În întâmpinarea celor care doresc să aibă siguranța că știu când este momentul oportun pentru a miza pe ventilatoarele axiale vin specialiștii Braco. La rândul lor furnizori de ventilatoare în modele variate, oferă publicului său detalii cu privire la această categorie practică de ventilatoare.

Ventilatoarele axiale, eficiență și utilitate

Cu o vechime de sute de ani, acest sistem poartă numele de ventilator axial datorită direcției fluxului de aer pe care îl absoarbe, respectiv emite. Prin rotirea palelor ventilatorului în jurul axului central este generat fluxul de aer care va circula de-a lungul axului din componența căruia fac parte.

Se folosesc ventilatoare axiale pentru aplicatii industriale datorită capacității lor sporite de a face masele de aer să circule. În cazul acestora nu vorbim despre o presiune prea mare a fluxului de aer generat însă, fiind și unul dintre motivele pentru care funcționarea sistemelor nu necesită o cantitate prea mare de energie.

Iată și motivul pentru care categoria ventilatoarelor axiale este atât de frecvent întrebuințată, fiind întâlnite în cadrul aplicațiilor generale, acolo unde este necesară mutarea unor mase de aer mari dintr-o direcție în alta, respectiv răcirea anumitor spații închise. Se regăsesc de altfel în carcasele de calculator - ventilatoarele axiale în varianta miniaturizată având rolul de a genera aer rece în loc de cel fierbinte, păstrand piesele la temperatura potrivită.

Ventilatoarele axiale sunt aproape nelipsite din cadrul spațiilor deschise de mari dimensiuni, de genul depozitelor sau a halelor de producție. În cadrul acestora ventilatoarele îndeplinesc roluri dintre cele mai variate, fiind parte a unor vaste aplicații. Marele avantaj pe care acestea îl prezintă este faptul că își îndeplinesc scopul în industrii dintre cele mai diverse, fără a ridica probleme prin complexitatea alcătuirii lor.

În cazul halelor industriale, ventilatoarele de acest tip se montează pe perete și îndeplinesc un rol important: scopul lor este de a ventila și de a reduce temperatura interioară, aducând aer rece din exterior.

Alegerea potrivită a acestora trebuie să țină cont de debitul pe care îl înregistrează. Sunt situații în care aceste sisteme trebuie adaptate, fie să atingă debite mai mari, fie să facă față unor cerințe de consum electric ridicate. Deseori limita de spațiu impune adaptarea ventilatoarelor axiale. De aceea, ideal este ca o astfel de achiziție să țină cont atât de specificațiile tehnice ale spațiului în care urmează a fi montate, cât și de recomandarea experților. Pe braco-ventilatoare.ro găsesc cei interesați modele variate la costuri rezonabile.

Contact:

office@braco-mes.ro

0799 13 13 11