Trucuri simple care te pot ajuta sa ai o dantura impecabila si sa zambesti mai des

Astazi, mai mult ca oricand se pune accentul pe imaginea personala, indiferent ca vorbim despre barbati sau femei. Pur si simplu, modul in care aratam le poate oferi celor din jur o multime de detalii despre noi si despre atentia pe care ne-o acordam. Nu de putine ori, zambetul este asociat cu o carte de vizita personala, motiv pentru care ingrijirea danturii reprezinta un capitol caruia ar trebui sa ii acordam atentia cuvenita in mod regulat. Nu toti ne nastem cu o dantura perfecta si cu un zambet molipsitor, insa probabil ca acest lucru nu mai vine ca o noutate pentru absolut nimeni. Acest lucru insa nu inseamna ca nu vom putea face absolut nimic in acest sens, mai ales astazi, cand avem la dispozitie numeroase servicii stomatologice si de estetica dentara care ne pot aduce rezultate cu adevarat spectaculoase.

            Ingrijirea danturii este un lucru pe care il putem face fiecare dintre noi, de cele mai multe ori in propria locuinta, pentru ca nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca in spatele unei danturi sanatoase si un zambet perfect sta o ingrijire corespunzatoare si o preocupare continua pentru sanatatea dintilor. Pentru ca stim ca si tu iti doresti sa ai o dantura perfecta, care sa iti ofere un plus de incredere in potentialul pe care il ai, am pregatit o lista cu cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iti ingrijesti dantura in mod corespunzator.

            Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi!

            Spalatul pe dinti este departe de a fi un moft sau de a fi menit doar sa iti improspateze respiratia, ci acesta reprezinta unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face fiecare dintre noi acasa, atunci cand ne dorim sa avem grija de dantura noastra. Spalatul pe dinti de cel putin doua ori pe zi te va ajuta sa tii cariile la distanta si sa iti pastrezi dantura impecabila pentru vreme indelungata. Asigura-te ca utilizezi o periuta si o pasta de dinti de calitate, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

            Mergi la un control stomatologic odata la 6 luni.

            In ciuda eforturilor noastre de a tine cariile la distanta, uneori acestea pot aparea in zone greu accesibile pentru periuta sau pentru ata dentara, astfel ca vizita la medicul stomatolog reprezinta unica solutie pe care o avem la indemana. Nu trebuie sa astepti niciodata pana in momentul in care apare clasica durere de dinti pentru a te prezenta la medicul stomatolog, ci este recomandat sa te prezinti macar odata la 6 luni in cabinetul acestuia pentru a evita probleme serioase pe care dintii le pot cauza.

            Apeleaza cu incredere la ata dentara si apa de gura.

            Ata dentara este un produs caruia nu ii acordam suficienta atentie, desi este absolut ideala in procesul de ingrijire al danturii pentru ca ne permite sa curatam eficient spatiile dintre dinti. Concomitent insa, este reconandat sa utilizezi cu regularitate si apa de gura, aceasta fiind foarte eficienta in inlaturarea placii bacteriene care se depune in mod constant pe suprafata dintilor. In plus, te va ajuta sa ai si o respiratie fresh.

            Evita pe cat posibil alimentele care predispun dintii la carii.

            Alimentele foarte dulci, sucurile din comert, bauturile alcoolice, tutunul sau cafeaua sunt doar cateva exemple bune de alimente care pot duce in timp la aparitia cariilor dentare. Evitarea acestora sau consumul lor cu moderatie este una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua in ceea ce priveste sanatatea danturii tale. Alimentele uzuale pot fi inlocuite produse fara zahar, dar care au gust asemanator.

urgente clinica stomatologica