Trei motive pentru care sa alegi un gard electric

Gardurile electrice au devenit alegerea multor crescatori de animale. Motivul pentru care acestia apeleaza la un gard electric este cat se poate de simplu – nevoia de a-si proteja animalele domestice si animalele de companie.

Persoanele care si-au creat o afacere din cresterea animalelor cunosc cat de importante sunt toate detaliile ce tin de buna functionare a unui gard electrificat pentru animale. Astfel, animalele salbatice sunt factori ce pot inclina balanta business-ului in sens negativ – investitii si pierderi, in loc de profit.

Iata doar 3 motive pentru care un astfel de gard este alegerea potrivita

Animalele nu vor putea evada

Animalele pe care le cresteti isi cauta, uneori, locuri noi pe care sa le exploreze, fie in cautare de hrana, fie din curiozitate. Pentru a evita ca acestea sa fuga din tarcul destinat lor, gardul electric este solutia ideala. Un astfel de sistem le va tine la distanta de locurile prin care ar putea depasi granita spatiului in care ar trebui sa isi duca viata.

Animalele salbatice nu au acces

Gardurile electrice functioneaza in ambele sensuri. Astfel, asa cum animalele domestice vor fi alungate de impulsurile generatorului, si animalele salbatice vor fi tinute la distanta. In special in zonele de munte, ursii si alte animale salbatice sunt pradatori de temut pentru crescatorii de animale. Un gard electric special adaptat pentru animale salbatice va poate scapa complet de acest gand.

Veti fi mult mai linistit

Atunci cand stiti ca toate lucrurile sunt in ordine, animalele sunt in siguranta si afacerea functioneaza bine si fara prezenta dumneavoastra continua, sunteti mult mai linistit. Nu intervine stresul si oboseala, iar atentia se poate focusa spre lucrurile mai importante, cum ar fi dezvoltarea business-ului, viata personala si familia.

Gard electric ursi: inamicul animalelor salbatice

Ursii sunt o mare problema pentru proprietarii de afaceri in astfel de domenii din zonele montane. In ultimii ani, acestia si-au facut nestingherit aparitia chiar si in pubelele de gunoi din centrele oraselor. Agitatia, oamenii, masinile sau zgomotul urban nu ii mai tine la distanta atunci cand sunt in cautare de hrana.

Instalarea unui gard electric impotriva ursilor reprezinta un adevarat mecanism de protectie in fata animalelor salbatice infometate. Atat pe parcursul zilei, cat si pe parcursul noptii, prin conectarea la o sursa de energie, gardul va tine in siguranta animalele dumneavoastra.

Dupa cum bine se stie, marea majoritate a ursilor care coboara catre civilizatie sunt femele, iar acestea nu coboara niciodata singure. Atunci cand alegeti un gard electric care sa va protejeze de ursi, trebuie sa luati in calcul ca atat femelele, cat si puii pot rani si ucide animalele domestice de pe proprietatea dumneavoastra.

Astfel, un gard care sa va ofere protectie 100% in fata ursilor este gardul format din cel putin trei randuri de fire, plasate la diverse inaltimi. Primul fir va fi amplasat la 25 cm fata de sol, al doilea la 60 cm fata de sol, iar al treilea la 95 cm. In acest mod, veti impiedica atat puii, cat si ursii de mari dimensiuni sa se apropie sau sa treaca in vreun fel de gard.

foto: agroelectro.ro