Mic ghid de teraristica de la Nevertebrate.ro

 

Terariile pot fi o gradina ideala pentru spatiile mici, apartamente sau cei care nu au timp sa aiba grija de o gradina in mod regulat. Cele mai bune plante pentru un terariu pot fi gasite online in magazinul Nevertebrate.ro.

Daca va ganditi sa aveti un terariu, puteti incepe cu diferite soiuri de muschi pentru ca necesita foarte putin efort de ingrijire.

Plantele desertice sunt, de asemenea, bune pentru terariile oamenilor cu program incarcat. Ele au nevoie de cinci sau sase ore de lumina a soarelui in fiecare zi si trebuie sa fie udate la fiecare doua saptamani.

Plantele desertice vor beneficia foarte mult de fertilizare in timpul lunilor de vara, aproximativ intre mai si septembrie. In aceasta perioada e bine sa folositi jumatate din cantitatea recomandata de ingrasamant Trebuie doar sa il amestecati cu apa doar o data pe luna.

Daca va decideti sa faceti un terariu, exista o mare varietate de plante adecvate din care puteti alege. Pe Nevertebrate.ro aveti de ales dintr-o gama variata de texturi si culori: plante desertice Exo Terra, Dracaena Sanderiana, plante cataratoare Exo Terra.

Cele mai bune plante pentru un terariu ar putea fi foarte bine plantele carnivore. Ele pot supravietui cu putin sol sau substante nutritive si se adapteaza la eco-sistem prin consumul de insecte mici. Acest lucru le face extrem de usor de ingrijit. Incearcati sa incepeti cu un singur soi de astfel de plante. Grija pentru o specie in particular poate distruge de fapt, un alt soi. Iata ce fel de plante carnivore puteti achizitiona: Venus Fly Trap, Butterwort, Crini Cobra, plantele Pitcher, Nepenthes sau Sundews.

Un terariu pe care puteti sa il faceti singur ar putea fi cea mai buna optiune de inceput. Multi se intreaba daca este o alegere dificila. Ei bine, iluminatul este partea caruia trebuie sa ii dati cea mai multa atentie. In marea majoritate a cazurilor, plantele odata alese si terariul facut, ingrijirea vine de la sine. Practic puteti crea un eco-sistem care se poate gestiona, ingriji, de unul singur. De aceea un terariu poate fi o alternativa foarte interesanta pentru o gradina. Majoritatea persoanelor care locuiesc in marile orase stau la bloc, fiind aproape imposbil contactul zilnic cu natura. Ei bine, cu ajutorul celor de la Nevertebrate.ro va puteti aduce natura in casa. Un astfel de colt de rai poate fi foarte relaxant, mai ales pentru persoanele cu joburi stresante.

 

 

nevertebrate pesti acvarii teraristica iazuri