Totul despre ingrijirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati locomotorii



 

Dizabilitatile locomotorii sunt afectiuni ce afecteaza viata sociala a persoanelor suferinde. Din cauza acestor afectiuni, bolnavii nu se pot deplasa, nu au intimitate, libertate si independenta. Insa viata acestora poate fi imbunatatita cu ajutorul dispozitivelor medicale. Cu ajutorul acestora, se va imbunatatii calitatea vietii acestor persoane si dincolo de spital, si se va obtine si recuperarea medicala a capacitatilor locomotorii afectate. In plus, cu ajutorul acestor produse medicale bolnavul nu va mai avea nevoie in permanenta de prezenta unui insotitor.

 

Gama produselor medicale ortopedice este compusa din foarte multe produse astfel incat sa poata raspunde tuturor nevoilor pe care o persoana care sufera de dizabilitati locomotorii le poate avea.

 

Astfel, au fost create produse medicale ortopedice pentru ingrijirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati locomotorii precum: scaun wc, inaltator wc, dispozitive de apucat la distanta, scarita de ridicare din pat, incaltator ciorapi, sanda protectie aparat gipsat, manere cada de baie, plansa pentru cada, scaun imersie, scaun dus, manere de sustinere, scaune de cada, bancheta pentru cada, paturi si saltele medicale, fotoliu cu ridicare, biciclete recuperare medicala, corector de pozitie, etc..

 

 Insa, este foarte important ca aceste produse sa fie folosite la sfatul medicului de specialitate care cunoaste bine bolnavul si afectiunile de care acesta sufera iar produsele sa fie fabricate cu respectarea standardelor si normelor in vigoare astfel incat sa nu produca accidentarea utilizatorului sau agravarea afectiunilor suferite de acesta. De aceea, este bine sa cumparati aceste produse doar din magazine specializate in produse ortopedice. In astfel de magazine veti primi garantie si prospect de folosire si intretinere corecta a dispozitivului medical ortopedic.

 

Scaunul wc si inaltatorul wc sunt dispozitive medicale ce sprijina persoanele care au suferit accidente sau interventii chirurgicale in special in zona soldului, afectiuni ce nu permit bolnavului sa se aplece neputand folosi singur vasul de toaleta. Insa, scaunul wc si inaltatorul wc ajuta bolnavul sa foloseasca vasul de toaleta cu usurinta, in siguranta si fara a avea nevoie de ajutorul unui insotitor.

 

De asemenea, dispozitivele pentru baie precum plansa pentru cada, scaunul pentru cabina de dus, manerele de sustinere ajuta in procesul de igiena personala. Astfel, cu ajutorul acestora bolnavul va putea avea intimitate in momentul realizarii igienei personale.

 

Echipamentele ortopedice precum saltele ortopedice si paturile medicale ajuta foarte mult atat in ridicarea calitatii vietii utilizatorului cat si in recuperarea sa medicala, in special in procesele de kinetoterapie. Datorita faptului ca sunt imobilizati la pat pentru o perioada lunga de timp sau chiar permanent, persoanele cu dizabilitati pot suferii anumite afectiuni precum dureri de oase, inchilozari, aparitia escarelor, probleme digestive, de circulatie a sangelui si multe altele.

 

Patul si salteaua medicala impiedica aparitia acestor afectiuni, oferind confort si o viata mai buna utilizatorului care va putea face diferite activitati precum citit, barbierit, privit la tv, luarea mesei etc, activitati pe care intr-un pat cu o saltea normala nu le poate face.

 

Recuperarea fizica a unei persoane cu dizabilitati locomotorii este in stransa legatura cu recuperarea psihica a acestuia iar produsele si dispozitivele medicale ortopedice ajuta foarte mult in recuperarea ambelor.

 



pat medical pat medical electric paturi medicale manuale pat medical pliabil pat medical spital