Topul celor mai frumoase carti de dragoste

Cartile de dragoste sunt pentru multi cititori doza zilnica de optimism si visare, de inspiratie si incredere ca inevitabil totul se termina cu bine. Exista cartile de dragoste din literatura clasica, in care se pune accentul pe conduita morala si pe principiile societatii de a curta si iubi. Insa avem si cartile moderne care abordeaza tema iubiri intr-un mod actual, cu trairi intense si situatii de viata in care ne este mult mai usor sa ne transpunem.

Pasiune, erotism si romantism sunt doar cateva dintre aspectele care definesc un roman bun de dragoste. De obicei ne asteptam la un final fericit, insa pana acolo, personajele ne tin cu sufletul la gura si cu inima stransa. Fie ca se desfasoara in alte lumi sau universuri, fie intr-un context istoric, iubirea se simte la fel de intens si de patrunzator.

Daca te afli in categoria celor care savureaza romanele de dragoste sau vrei sa incerci un nou stil, avem unele dintre cele mai frumoase recomandari de carti de iubire.

 Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Uneori cele mai frumoase povesti de dragoste se nasc din cenusa unei drame, acest fiind si cazul Dianei. Se trezeste intr-o zi ca tot ce iubea mai presus de viata s-a dus prin moartea sotului si fetitei. Depresia incepe sa acapareze incet si sigur viata Dianei, care devine din ce in ce mai intunecata si lipsita de speranta. Isi aminteste de dorinta sotului de a vizita Irlanda si pleaca in calatoria vietii sale, unde descopera din nou lumina din suflet si licarul sperantei unei noi iubiri.

 Toate acele locuri minunate - Jennifer Niven

O poveste despre prietenie si iubire, in care Theodore si Violet descopera ca lumea are de oferit mult mai multe lucruri, decat ceea ce vad in fatat ochilor. Problema este ca Theodor nu mai vrea sa traiasca si cauta neincetat metode de sinucidere, pe cand Violet nu doreste decat sa plece o data pentru totdeauna din acel orasel din Indiana. Destinul ii aduce aproape pe cei doi care pornesc intr-o redescoperire a lucrurilor si locurilor minunate din oras. Invata ca prezentul este tot ce conteaza si ca iubirea se regaseste in fiecare lucru din viata noastra. Pentru mai multe romane young adult pline de pasiune intra pe buybooks.ro si descopera cele mai bune recomandari.

 Iubirile croitoresei - Maria Duenas

O combinatie perfecta de romantism si drama, intr-un context istoric si politic, in care o tanara croitoreasa incearca sa-si indeplineasca destinul. Vorbim de Sira Quiroga, care paraseste Madridul pentru a-l urma pe cel ce il iubeste, tocmai in Tanger, orasul in care viata i se va schimba radical. Cunoaste in scurt timp tradarea si minciuna, fiind parasita de cel pe care il credea alesul. Conjunctura face fac Sira sa se trezeasca in mijlocul unor intrigi politice si de spionaj, in care iubirea, pasiunea si luxul se impletesc ademenitor.

 Dragoste la prima vedere - Nicholas Sparks

Povestile de dragoste care poarta amprenta binecunoscutului Nicholas Spark sunt inconfundabile si pline de pasiune. Il avem in prim plan pe Jeremy Mash, care dupa un mariaj nereusit si dezamagiri in dragoste este hotarat sa-si traiasca viata singur in New York. Insa parcursul vietii este plin de surprize si Jeremy ajunge sa se indragosteasca la prima vedere de Lexie cu care care nu intarzie sa se logodeasca. Insa trecutul nu ii da pace si unele secrete ameninta fericirea noului cuplu.

carti librarie online top carti recenzii