Te pregatesti de nunta? Iata ce pasi trebuie sa ai in vedere pentru un eveniment de vis!

Organizarea unei nunti nu este tocmai cel mai usor proces, cu atat mai putin in vreme de pandemie, mai ales ca nu stii sigur daca evenimentul va avea loc sau nu. Pana la petrecerea de pomina, trebuie sa treci printr-un proces anevoios, care iti fura o groaza de timp si de nervi pentru ca, desi este cea mai importanta zi din viata, trebuie sa ai grija ca toti invitatii sa se simta bine. Cu cat sunt mai petrecareti, canta si danseaza, cu atat se va reflecta mai mult in darul de nunta.

Ca sa nu mai lungim vorba, iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru nunta de vis:

Stabilirea datei evenimentului

Este primul pas pe care trebuie sa il faceti impreuna, dupa ce ai primit inelul de logodna. Multi aleg toamna, pentru ca se face vinul, altii aleg vara pentru ca vor sa aiba evenimentul in aer liber. Stabilirea datei nuntii este foarte importanta, mai ales ca, daca o alegi repede, ai toate sansele sa gasesti disponibilitatea serviciilor.

Ca sa alegi data de nunta este recomandat sa te uiti cu atentie in calendarul bisericesc al anului in care ai de gand sa faci evenimentul. Astfel, te asiguri ca data stabilita nu pica in post si nici in alte zile de sarbatoare, in care nu se fac nunti.

Locatia de nunta

Odata stabilita data de nunta, urmatorul pas este sa incepi “vanatoarea de restaurante”. Gaseste unul care sa iti faca cu ochiul, apoi mergi sa il vezi. In stabilirea locatiei de nunta este foarte important si numarul de invitati. Multe dintre restaurante si ballroom-uri au sali de 50, 80, 120 sau 300 de persoane. Dupa ce vei afla care este numarul estimativ de invitati, iti recomandam sa reduci acel numar cu 10-15%.

Stabileste bugetul de nunta

Bugetul de nunta este totalitatea costurilor pentru planificarea nuntii, care trebuie sa ia in calcul numarul de invitati si cat de mult iti doresti sa investesti in eveniment. Daca vrei sa organizezi o nunta cu fast, cu peste 150 de invitati, ar trebui sa stii ca avansurile vor fi pe masura, iar intreaga nunta te poate duce si la 50.000 de euro. Daca ai un buget limitat, cumpatarea este cea mai buna modalitate a tine cheltuielile sub control.

Muzica

Dupa meniu, muzica este cel mai important factor in atmosfera de la nunta. Cum este dificil sa multumesti toti invitatii, mai ales ca fiecare are preferintele lui muzicale, cel mai bine ar fi sa optezi pentru o trupa de cover-uri, care poate canta de la muzica usoara, la cea pop, populara sau chiar internationala.

Pentru bugete limitate, o buna optiune este contractarea unui DJ. Poti cauta recenzii, oferte, apoi sa stabiliti o intalnire sa va cunoasteti. Este foarte important sa iti dea un playlist inainte de eveniment, dar sa ii faci si un black list, cu melodii pe care nu le vrei, sub nicio forma, la evenimentul tau.

Foto-video

In acest caz, nu opta pentru ce este ieftin. Atat fotografiile, cat si filmarile de la nunta, sunt amintirile tale pentru o viata intreaga. Pana la urma, atat fotograful cat si un videograf nunta joaca un rol esential in ziua nuntii, pentru ca vor fi alaturi de tine de la primele ore ale diminetii, pana la terminarea petrecerii.

In functie de calitatea serviciilor acestora va depinde si calitatea amintirilor imortalizate la nunta. In functie de pregatirea si de experienta, se va reflecta produsul final, atunci cand vei primi pozele si materialul  de la filmari nunti post-eveniment.

Decorul salii de nunta

In functie de tematica nuntii tale, restaurantul iti poate oferi idei de decor, precum florile, fructele, aranjamentele de pe masa, husele pentru scaune, fata de masa, servetelele, mocheta din restaurant.

Cel mai bine ar fi sa te ghidezi dupa anotimpul in care faci nunta. In functie de asta iti alegi paleta cromatica, dar si florile care se potrivesc evenimentului tau. Este indicat sa alegi maximum 3 culori, care sa va placa si sa nu oboseasca ochii privitorilor.

Invitatiile de nunta

Ele sunt cartea de vizita a evenimentului tau. In functie de design, culori, tip de scris si textul propriu-zis, invitatii sunt tentati sa participe la eveniment. Daca ai ales o tematica pentru nunta, poti personaliza invitatiile folosind elemente reprezentative. Nu exagera cu elemnetele decorative, precum fundite, panglici sau sclipici, ci evita kitsch-ul si incearca sa le faci cat mai interesante.

Marturiile de nunta

In zilele noastre, cea mai buna marturie sunt pozele de la eveniment, realizate cu o cabina foto. Pe langa pozele “la minut”, cabina foto sporeste distractia, iar invitatii le pot lua ca marturie de la nunta sau le pot lipi pe un guestbook, care iti va ramane tie amintire. In plus, pozele de la cabina foto se pot personaliza in functie de tematica generala.

 

 

filmari nunta filmari nunti videograf nunta