Top 3 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea animalului tau de companie

Daca ai luat decizia de a-ti lua un animal de companie, atunci cu certitudine deja esti constient de faptul ca acesta, indiferent ca este vorba despre caine, pisica sau orice alt animal de companie, presupune anumite responsabilitati. Aceste responsabilitati insa am putea spune ca sunt nesemnificative daca luam in calcul bucuria pe care un animal de companie ne-o aduce in fiecare zi si loialitatea incredibila de care acestea dau dovada in fiecare moment. In trecutul nu foarte indepartat, lucrurile nu erau deloc simple atunci cand se vorba despre intretinerea corespunzatoare a animalelor de companie avand in vedere ca hrana corecta pentru acestea se regasea destul de greu, astfel ca proprietarii acestora, nu de putine ori ofereau prietenilor necuvantatori, resturi de mancare pe care le consumau ei. Conform medicilor veterinari, acest lucru este unul total nepotrivit si poate avea in timp repercusiuni destul de grave asupra starii de sanatate a animalului de companie. 
In prezent lucrurile s-au schimbat enorm in acest sens, astfel ca gasirea hranei pentru animale de companie nu mai reprezinta nicidecum o problema avand in vedere ca o regasim pretutindeni, insa nu o putem alegere la intamplare, atunci cand ne dorim tot ce este mai bun pentru noii membri ai familiei. Iata asadar cateva lucruri pe care le poti face pentru pastrarea starii de sanatate a animalelor de companie. 
Asigura-te ca ii furnizezi numai hrana de calitate.
Nu ar trebui sa mai reprezinte niciun fel de secret faptul ca intre calitatea hranei oferite si starea de sanatate a unui animal de companie (si nu numai), exista o legatura foarte stransa. Desi in prezent avem posibilitatea de a regasi cu mare usurinta hrana pentru caini si pisici, nu orice tip de hrana este potrivit si nu fiecare brand existent intruneste toate necesitatile pe care le are animalul tau de companie. Astfel, ori de cate ori vei fi nevoit sa achizitionezi hrana pentru animalul tau de companie, este recomandat sa te asiguri ca o procuri din magazine de profil, acolo unde poti obtine si cele mai bune raspunsuri la intrebarile tale. 
Asigura-i toate obiectele necesare.
O litiera, un patut special conceput pentru el, precum si cateva jucarii specifice sunt lucruri care nu ar trebui sa te afecteze financiar foarte mult, astfel ca este recomandat ca pentru sanatatea lor fizica si mentala, sa le pui la dispozitie macar aceste lucruri. Fiecare dintre obiectele expuse mai sus le sunt de un real folos animalelor de companie, atat in ceea ce priveste nevoile fiziologice ale acestora, cat si sanatatea lor mentala. 
Acorda-le o parte din timpul tau.
In incipitul articolului mentionam ceva despre faptul ca un animal de companie vine la pachet atat cu bucurii enorme, cat si cu responsabilitati, astfel ca una dintre responsabilitatile de baza pe care le ai este aceea de a-i oferi animalului o parte din timpul tau. Joaca-te cu el ori de cate ori ai ocazia, pentru ca cea mai mare bucurie a lui esti tu, cel care l-ai ales spre a-i fi un bun stapan. 

hrana caini mancare pentru caini hrana animale Buddies