Tinerii din Braila sunt instruiti sa acceseze fondurile europene



 

Asociatia Manageri in Dialog in parteneriat Organizatia cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri va organiza in perioada 8-9 noiembrie 2010, seminariile “Cheia tinerilor din judetul Braila catre fondurile europene” .

Cele doua seminarii vor avea loc in Braila. Obiectivul proiectului ”Cheia tinerilor din judetul Braila catre fondurile europene” este de a informa tinerii din judetul Braila despre posibilitatile de initiere, finantare si dezvoltare a unor afaceri prin apelarea la finantare din fonduri europene. In acest sens, vor fi organizate doua seminarii, în cadrul carora vor fi instruiti 25 de tineri cu vârsta cuprinsa între 14-35 de ani.

Seminariile vor avea ca scop familiarizarea cursantilor cu principalele metode si tehnici de scriere a proiectelor cu finantare europeana. Primul seminar va prezenta notiunile generale ale accesarii fondurilor europene, cursantii fiind familiarizati cu principalele tipuri de programe, axe prioritare si domenii majore de interventie ale finantarii europene, principalele domenii si idei de afaceri ce pot fi începute si pentru care se poate cere finantare din fonduri europene. În acest seminar sunt date ca exemple proiecte care deja au câstigat finantare. Cel de-al doilea seminar, privind tehnicile de scriere a proiectelor, va fi unul interactiv. Va fi prezentata la inceput partea teoretica, cursantii urmând sa fie familiarizati cu termeni specifici activitatii de scriere de proiecte urmând ca în continuare, participantii seminariilor sa invete sa completeze cereri de finantare a proiectelor, sa învete sa identifice si sa stabileasca obiectivele unui proiect, sa invete sa determine necesarul de resurse, cum sa se organizeze in timp si cum sa se incadreze in buget.

La aceste seminarii, se pot inscrie si pot participa gratuit tinerii din judetul Braila, cu vârsta cuprinsa între 14-35 ani.

Proiectul “Cheia tinerilor din judetul Braila catre fondurile europene” este cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, prin Directia Judeteana de Sport si Tineret Braila. Va puteti inscrie la aceste seminarii completand formularul de aici, pe site-ul www.amid.org.ro, sectiunea Inscriere seminarii.

Asociatia Manageri în Dialog este organizatia studentilor si absolventilor Facultatii de Management. Asociatia a dezvoltat proiecte adresate în principal studentilor, dintre care amintim editarea a doua publicatii, Manage This si Student News, organizarea sesiunilor de seminarii de instruire în domeniul accesarii fondurilor europene si facilitarea accesului studentilor la stagii de practica în cadrul unor organizatii partenere. Din 2007, am reusit sa cream în interiorul organizatiei un mediu prin care membrii acesteia sa poata câstiga experienta în domeniul conceperii si implementarii proiectelor, precum si în domeniul jurnalismului economic.

Braila fonduri europene fonduri structurale Manageri in Dialog tineri