Timișoara - RENT A CAR sau CAR SHARING?

Ce faci dupa ce ai coborat din avion sau dintr-un alt mijloc de transport? Stim, cauti altul. Ni se intampla de multe ori sa ajungem in locuri noi cu altceva in afara de masina personala si, prin urmare, sa avem nevoie de alte mijloace de transport pentru a ne deplasa. Exista o multime de optiuni din care putem alege, dar cum decidem care este mai eficienta, dar si convenabila, in functie de nevoile noastre? Transportul public? Taxi? Car sharing? Inchirieri auto? Cu siguranta, fiecare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Transportul public
Sistemele de transport public ofera numeroase beneficii indivizilor, comunitatilor si economiei locale, iar transportul public este, cu siguranta, cea mai ieftina solutie. O calatorie cu autobuzul sau tramvaiul costa de obicei cativa lei si poate fi cea mai practica varianta in unele situatii. Sigur, daca nu ne deranjeaza sa asteptam autobuzul, sa ne caram singuri bagajele, sau nu avem o problema cu aglomeratia si cu faptul ca exista posibilitatea sa stam in picioare pe tot parcursul calatoriei. In plus, transportul in comun poate o varianta incomoda cu atat mai mult cu cat exista posibilitatea ca intre statie si hotel sa fie o distanta considerabila.
Taxi
Serviciile de taximetrie sunt utile atunci cand doresti sa ajungi dintr-un loc in altul in oras si nu iti doresti sa calatoresti cu autovehiculele de transport in comun. Taxiurile au drept avantaje faptul ca sunt reglementate mai strict, au inspectii tehnice, acoperire de asigurare mai mare si ofera flexibilitate, adica posibilitatea schimbarii destinatiei in timpul calatoriei, sau adaugarea pasagerilor de-a lungul drumului. Mai mult, ai abilitatea de a angaja acelasi sofer mai tarziu, daca ai fost impresionat de serviciile prestate. 
Totusi, a folosi serviciile de taxi poate prezenta si unele dezavantaje majore. In primul rand, rareori exista posibilitatea de a plati cursa cu cardul de credit sau de debit. De cele mai multe ori, trebuie sa folosim bani cash si uneori se poate intampla sa nu avem la noi sau sa avem doar bancnote mari. In plus, exista practica lasarii de bacsis care adauga la costul calatoriei. Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca nu poti sti cat timp trebuie sa astepti pana ce taxiul ajunge la tine. La orele de varf poate dura chiar zeci de minute. Odata urcat in taxi, exista posibilitatea ca soferul sa o ia pe rute ocolitoare daca afla ca nu esti locuitor al orasului respectiv si, prin urmare, sa platesti pentru o cursa mai mult decat ar fi fost cazul.
Car sharing
Serviciile de car sharing precum Uber anuleaza unele din dezavantajele taxiurilor. De exemplu, stii care va fi timpul de asteptare pana ce masina va ajunge si stii estimativ cat vei plati pentru calatorie, iar de cele mai multe ori, ele sunt mai ieftine decat taxiurile. Totusi, la orele de varf, pretul creste si poate fi chiar dublu sau triplu, in functie de cat de mare este cererea. Apoi exista un risc privitor la siguranta. Nu poti sti cat de bun sofer este persoana aflata la volan si nici cat de morala. Exista multiple cazuri in care soferii de car sharing au plecat cu bagajele clientilor sau i-au agresat in mai multe moduri. 
Inchirieri auto 
Inchirierile auto prezinta si ele, la randul lor, numeroase avantaje, dar si unele dezavantaje. In primul rand, a inchiria o masina iti ofera libertate de miscare. In timp ce te bucuri de vacanta, nu ai dori sa iti faci griji cu privire la preturile practicate de taximetristi, ori cu privire la orarele sau statiile de autobuz. Vrei sa explorezi, sa improvizezi si sa te bucuri de timpul tau. Mai mult decat atat poti face economie de bani facand rezervarea intr-un hotel situat putin mai departe de centrul orasului. Banii pe care ii economisesti ar compensa pretul pentru inchirierea masinii, pe langa faptul ca te vei bucura de libertatea de miscare.
Inchirierea de masini permite vizitarea unor locuri indepartate sau a unor trasee ascunse, imposibil de realizat prin luarea unui taxi sau a unui autobuz. Aceste locuri speciale sunt de obicei inaccesibile cu autobuzul. De asemenea, nu este nimic mai bun decat o masina care te asteapta la gara sau aeroport si nimic nu este mai inconfortabil decat a fi nevoit sa iti transporti bagajele in autobuz sau in tramvai.
Inchirierea unei masini presupune costuri reduse, in special pe distante si perioade lungi. Exista companii de car renting precum Novum Timisoara care au oferte atractive si un parc auto variat.
Cu toate acestea, exista si unele minusuri pe care inchirierea unei masini le poate presupune. De exemplu, la unele agentii de inchiriere de autoturisme,exista o politica si conditii stricte. Poate ca acest lucru este destinat pentru ca chiriasii sa fie atenti in utilizarea vehiculelor pe care le-au inchiriat. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui luat in considerare pentru ca unii oameni il pot gasi foarte incomod. Uneori diverse agentii de inchirieri auto pot avea costuri ascunse sau este posibil ca masinile sa nu fie la fel de bune pe cat sunt prezentate. Daca doresti sa scapi de aceste griji si sa ai experienta unui renting placut, atunci poti apela cu incredere la serviciile de inchirieri auto oferite de Novum Timisoara.
Atunci cand alegem sa calatorim fara masina personala, trebuie sa luam in considerare toate variantele pentru a o alege pe cea optima. Pentru asta trebuie sa tinem cont de cativa factori:

Factorul COST
Cel mai mare avantaj al car sharingului este faptul ca pare varianta mai ieftina: fara asigurare, fara taxe de parcare. Dar este car sharingul intr-adevar mai ieftin? Depinde de locul in care vrei sa ajungi si de ce planuri de calatorie ai. Trebuie sa iei in considerare cate calatorii ai de gand sa faci, pe ce distante si pentru cat timp. Apoi trebuie sa verifici tarifele practicate atat de furnizorii de car sharing, cat si de cei de inchirieri masini Timisoara. Desigur, trebuie sa ai in vedere ca, la orele de varf, tarifele pot varia daca alegi prima varianta si pot ajunge sa fie duble sau triple, in functie de volumul cererii. In acelasi timp, atunci cand alegi sa inchiriezi o masina, trebuie sa iei in considerare costurile pentru combustibil sau pentru parcare in locurile in care vrei sa ajungi. Daca planuiesti sa stai in zona mai multe zile si ai mai mult de 3-4 destinatii pe zi, atunci inchirierea unei masini de la Novum Timisoara ar aduce costuri vizibil mai reduse.
Factorul DESTINAȚIE
Inainte sa pleci catre destinatia calatoriei tale, ar fi bine sa verifici ce optiuni de transport ai. Cum este traficul? In orasele mari, la orele de varf, este posibil sa astepti zeci de minute ca soferul sa poata sa ajunga la tine. In acest context, a inchiria o masina iti poate salva timp pretios. Vrei sa ajungi si in zonele din afara orasului? In acest caz, trebuie sa iei in considerare faptul ca furnizorii de car sharing sau de servicii de taxi nu vor opera decat intr-o anumita arie delimitata geografic. Astfel, o masina inchiriata iti va permite sa te deplasezi pe distante oricat de lungi fara grija legaturilor.
Factorul PERICOL
Te simti mai in siguranta cand mainile tale sunt pe volan, sau atunci cand conduce altcineva? In Romania, cel mai probabil te simti in siguranta atunci cand soferul esti tu sau la volan se afla un sofer profesionist. Apoi apare problema infractiunilor. Sunt cunoscute cazurile in care soferii pleaca cu bagajele clientilor sau pur si simplu ii duc pe rute ocolitoare pentru a-i taxa suplimentar. In acest caz, trebuie sa te gandesti care este varianta cea mai sigura pentru tine si sa apelezi la serviciile de inchirieri auto oferite de Novum Timisoara.
Factorul LIBERTATE
Daca te bucuri de spontaneitatea de a vedea unde te duce drumul, atunci inchirierea unei masini face mai mult sens decat ride sharingul. Sa presupunem ca esti in drum spre Timisoara. Uber opereaza in oras, astfel incat esti scutit de grija deplasarii de la aeroport la hotel. Dar poate iti doresti sa ajungi la Buzias sau ai de rezolvat unele probleme la Lugoj. Atunci e momentul sa apelezi la serviciile rent a car Novum Timisoara, sa iti pui ochelarii de soare si sa pleci la drum.

Cand si de ce sa alegi inchirierea unei masini
Inchirierea unei masini in Timisoara este, cu siguranta, varianta optima daca doresti sa stai mai mult timp in oras sau doresti sa pleci la drum atat in tara cat si in strainatate. Sa luam primul exemplu. Daca stai in Timisoara mai mult de 3 zile, atunci poti inchiria o masina de la Novum rent a car cu 30€ sau chiar 20€. Pentru 5 curse zilnice cu taxiul sau Uber-ul, ai scoate din cont sau din buzunar mai multi bani. O cursa de Uber consta, in general 15-20 de lei, ceea ce ar insemna intre 75 si 100 de lei pe zi. Taxiul costa insa si mai mult. In Timisoara, pentru un kilometru cu taxiul platesti, in medie, 2,20 lei. La o cursa de 10 kilometri, asta inseamna deja 22 de lei, plus bacsisul pe care trebuie sa i-l lasi soferului. In plus, trebuie sa astepti masina si uneori exista posibilitatea sa nu te lase exact la destinatie.
Pentru destinatii in afara orasului, inchirierea unei masini face si mai mult sens. Tarifele pentru cursele din afara orasului sunt mult mai mari si, in plus, distanta creste, astfel ca o cursa dus-intors, chiar si langa Timisoara, te-ar putea costa mai mult decat inchirierea unei masini.
In plus, gandeste-te la optiunea de inchirieri masini data viitoare cand vrei sa pleci in concediu sau sa mergi la un eveniment special. Vei avea mai mult loc pentru bagaje, mai mult spatiu in masina si vei salva din uzura masinii personale. In plus, daca vrei sa iti faci simtita prezenta la un eveniment special, poti alege o masina cu sofer deoarece la Novum rent a Car Timisoara ai si aceasta optiune.

https://inchirieriautonovum.ro

Novum Rent a Car Timisoara

Novum Rent a Car Timisoara

rent a car timisoara inchirieri auto timisoara inchirieri masini timisoara