Tabla magnetica inseamna creativitate! Iata cum poti capta interesul scolarilor!

In cazul in care ai facut scoala in anii '90, probabil ca ai “prins” vechile table din sticla pe care scriai cu creta. Mai mult decat atat, este posibil sa-ti aduci aminte cu melancolie si de tabla neagra, care era nimic mai mult decat un strat gros de vopsea pe o placa de lemn sau chiar pe perete. Lucrurile au evoluat mult de atunci, iar solutia moderna reprezentata de tabla magnetica vine cu foarte multe beneficii pentru elevii din zilele noastre. Iata cateva dintre acestea:  

1. Ii ajuta pe prescolari sa invete alfabetul intr-un mod distractiv si interactiv. O tabla magnetica iti ofera sansa de a prezenta copiilor alfabetul printr-o modalitate creativa folosind litere magnetice colorate. Alfabetul este fundatia limbii si este foarte important ca prescolarii sa considere predarea distractiva, ca o joaca, in aceasta perioada a vietii lor in care fac cunostinta cu fascinanta lume a literelor. Asezarea pe tabla magnetica a literelor colorate le va stimula creativitatea si le va starni interesul mai mult decat crezi!

2. Te ajuta sa ii recompensezi pe copii. De fiecare data cand cei mici demonstreaza ca au progresat sau si-au insusit o notiune importanta, ii poti incuraja atribuindu-le cate o bulina colorata magnetica. Astfel, ii vei recompensa nu numai pentru atentie si creativitate, dar si pentru implicarea activa la programul scolar saptamanal. Vei fi surprins cat de multi parinti te vor suna sa te intrebe ce reprezinta acei magneti colorati insirati pe tabla magnetica, de care tot vorbeste copilul acasa.

3. Te ajuta sa organizezi ateliere de lucru manual. O alta metoda eficienta prin care poti stimula creativitatea copiilor este sa organizezi periodic ateliere de lucru manual cu articole de papetarie. Dupa invatarea alfabetului, putem atribui cuvintelor forma obiectelor sau a vietatilor. Ce alt mod mai usor, creativ si interactiv de a face acest lucru decat origami? Tehnica plierii hartiei ii va face sa retina mai usor numele animalelor si astfel le va stimula memoria vizuala. Odata ce a fost creat un animal sau un obiect din hartie, il poti atasa pe tabla magnetica alaturi de denumirea sa cu ajutorul unor magneti colorati.

4. Te ajuta sa surprinzi si sa pastrezi momentele fericite. Ori de cate ori atelierul de lucru manual se apropie de final, poti surprinde momentele fericite alaturi de toti copiii, avand un fundal creativ. Aranjeaza pe tabla magnetica omizi sau trenulete din litere, desene, decupaje, origami, desene sau orice alte lucrari ale copiilor si mai apoi pozitioneaza-te alaturi de acestia in fata tablei, astfel incat sa le surprinzi zambetele si trairile din acel moment.

5. Incurajeaza copiii sa isi exprime sentimentele. Sfarsitul anului scolar aduce vacanta, tradusa in bucurie si distractie. Totodata, copiii stiu ca te vor revedea, in calitate de invatator, peste cateva luni si, de multe ori, acestia vor dori sa iti arate ca le-a fost dor de tine. Lasa-le ocazia sa isi exprime sentimentele si te vei bucura si tu cand vei vedea o tabla plina de inimioare, dedicatii hazlii, fotografii de vacanta si emotie colorata!

Pe langa exemplele de mai sus, solutiile predarii creative depind de tine si le poti pune in aplicare numaidecat pe noile modele de tabla magnetica oferite pe care le poti descoperi pe Viamond.ro. Urmareste cu atentie promotiile si vezi daca poti obtine, odata cu tabla, si accesoriile creative si utile pe care le vei gasi ulterior indispensabile pentru a face orele de studiu mai distractive si mai interesante.

tabla magnetica