Specialistii de la Alberta Casa iti raspund la cele mai comune intrebari despre mobila din lemn masiv

Odata cu diversificarea pietei Home & Deco si aparitia a tot mai multor furnizori de piese de mobilier fabricate din diferite materiale, cum ar fi PAL sau metal, mobila din lemn masiv a cunoscut un regres in topul preferintelor cumparatorilor din Romania. Fie pentru ca PAL-ul este mai ieftin (dar mai slab calitativ!) sau metalul pare mai usor de intretinut, ori din cauza preconceptiilor conform carora mobila din lemn masiv ar fi demodata, a existat o perioada in care acest tip de mobilier intrase intr-un con de umbra. Aceasta tendinta, insa, nu mai este de actualitate acum, lemnul masiv revenind in forta datorita progresului tehnologic remarcabil. 


Asadar, pentru aceia care sunt tentati sa opteze pentru mobila din lemn masiv atunci cand vine vorba de amenajarea unei locuinte sau a unei locatii industriale ori comerciale, am stat de vorba cu specialistii de la Alberta Casa. Acestia ne-au raspuns la cateva dintre cele mai comune intrebari pe care si le pun romanii in prezent, inainte de a achizitiona sau nu mobila din lemn masiv. Raspunsurile avizate ale acestora, asa cum vei vedea in cele ce urmeaza, te vor face sa nu mai stai pe ganduri si sa optezi fara niciun dubiu in favoarea lemnului autentic.

Ce optiuni exista in ceea ce priveste designul pieselor de mobila din lemn masiv?
De la designul clasic, cu forme robuste si reliefate, la designul minimalist, cu linii si forme geometrizate, acum te poti bucura de piese de mobilier care sa se incadreze perfect in cerintele si preferintele tale. Astfel, poti crea un decor de revista, in functie de tipul amenajarii dorite. Spre exemplu, un trend actual il reprezinta stilul nordic, care se regaseste cu succes in portofoliul de produse Alberta Casa. Pentru cei care prefera o amenajare clasica, insa, tot aici vei gasi piese care evoca stilul victorian sau care sunt realizate intr-o nota rustica. In functie de specificul spatiului pe care vrei sa-l mobilezi, fie ca e vorba de o casa (living, dormitor, baie, bucatarie) sau o locatie HoReCa, poti opta pentru un design casnic sau industrial. Alegerea si combinatia de stiluri sau culori iti apartine intru totul, daca vei alege sa achizitionezi mobila din lemn masiv realizata la comanda. 

Mobila din lemn masiv are obligatoriu culoarea maro/wenge?
Exclus! Asocierea acestui tip de mobilier cu biblioteca terna si prafuita a bunicii este o preconceptie nejustificata in prezent. Acum, datorita noilor coloranti speciali, utilizati in procesul de finisare si tratare a lemnului, piesele realizate din lemn autentic pot avea diferite nuante, in functie de gusturile personale: alb, bej, negru, rosu, albastru, verde, culori patinate etc. Mai mult decat atat, acestea pot fi personalizate cu pictura manuala, pentru un plus de intimitate. 

Cum este prelucrata mobila din lemn masiv?
''Hand made'' este deja o moda in toate domeniile. Pentru finisaje exceptionale, procesul de fabricare modern poate fi realizat partial sau integral manual, incluzand masini si agregate de indreptat, rindeluit, gaurit si frezat care dau forma unei game variate de piese de mobilier din lemn autentic: noptiere, paturi, vitrine, mese, biblioteci etc. 

Cum se intretine mobila din lemn masiv?
Acest lucru ar trebui sa fie, in prezent, ultima grija a cumparatorului! Lacurile poliuretanice folosite la finisare sunt rezistente la umezeala, zgarieturi, lovituri, pete de vin sau cafea, la actiunea solventilor, a lichidelor reci sau calde – astfel incat piesele din lemn masiv nu mai necesita ingrijire speciala si anevoioasa. Spre exemplu, poti lasa linistit o cana cu ceai fierbinte direct pe masa, deoarece aceasta nu va cauza urme albe pe suprafata lemnului.

Ce materie prima este cea mai recomandata pentru mobila din lemn masiv?
Teiul, stejarul, frasinul si fagul – acestea sunt printre cele mai utilizate esente lemnoase, fiind foarte versatile, rezistente si durabile.

Care sunt cei mai buni producatori de mobila din lemn masiv?
Alaturi de Italia, Germania si Franta, Romania se numara printre producatorii de referinta in industria mobilei de calitate!

mobila lemn masiv