Ce lucruri sa verifici la un apartament inainte de a-l cumpara

Imagineaza-ti scenariul urmator: ai cutreierat toata capitala in cautare de apartamente noi Bucuresti si ai gasit locuinta ideala care se pliaza intocmai pe nevoile si stilul tau de viata. Este suficient de spatioasa, iar zona in care se afla este perfecta pentru ca este aproape de toate punctele tale de interes. Iar daca si pretul ei se incadreaza in bugetul tau e ca si cum ai tras lozul norocos. Iti recomandam totusi ca inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare, sa verifici o serie de aspecte pentru a te asigura ca si materialele cu care a fost construit imobilul pot fi plasate cu usurinta pe lista de factori care inclina balanta inspre achizitionarea locuintei respective.

Acorda o atentie deosebita finisajelor interioare si aspectului general al acestora. Verifica printre altele: rezistenta la patare a materialelor, calitatea zugravelii, cat de plana este pardoseala, cat de drepti sunt peretii si glafurile, daca finisajele sunt lipite corect sau suna a gol atunci cand sunt lovite usor cu o piesa de lemn. Verifica imbinarea colturilor in baie, ca gresia si faianta din bucatarie si baie sa nu aiba placi lipsa, ca usile si ferestrele sa fie montate drept, sa se inchida usor, sa nu fie deteriorate la montaj, ca geamurile sa nu fie zgariate. Verifica daca instalatiile sanitare au fost montate corect si daca bateriile si scurgerile functioneaza corect.

De asemenea, controleaza instalatia electrica, inclusiv cablul TV, internetul si telefonul. Asigura-te ca instalatia este gata pentru incheierea „Contractului de furnizare de electricitate individual cu furnizorul de energie electrica” si a contractelor de cablu, internet si telefon. Simultan, asigura-te ca sunt executate probe functionale, ca este disponibil dosarul instalatiei electrice (traseele, schemele circuitelor), ca tabloul electric, prizele si intrerupatoarele sunt montate corect.

Acelasi lucru este valabil si pentru instalatia de gaze. Aceasta trebuie sa fie gata pentru incheierea „Contractului de furnizare de gaze naturale”. Totodata, trebuie sa ai la dispozitie dosarul instalatiei de gaz si sa te asiguri ca sunt efectuate probe functionale la centrala tehnica. Simultan, centrala termica, caloriferele, aragazul trebuie sa fie montate corect si sa fie functionale.

Daca nu vrei sa iti bati prea mult capul cu aceste detalii, poti oricand sa optezi pentru apartamentele noi din zonele rezidentiale. Top Home iti pune la dispozitie oferte variate de apartamente si garsoniere noi Bucuresti, in functie de zona pe care o ai in minte. Avantajul este ca aceste locuintele se predau echipate cu centrala proprie, incalzire prin calorifere, alarma antiefractie, gresie, faianta, parchet, grup sanitar echipat complet, usi interioare, usa exterioara metalica, tamplarie din pvc si geamuri de tip termopan, intrerupatoare, prize, toate noi. In plus, fiind amplasate in complexe rezidentiale, apartamentele Top Home au si loc de parcare.