Situatiile financiare si bugetarea



Declaratiile de venit si situatiile financiare  joaca un rol important in a ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele financiare. Ele sunt citite de o lista lunga ce cuprinde probabil si bancherul sau compania de la care aveti imprumut. Multi folosesc aceste declaratii financiare pentru a evalua riscul de a face afaceri cu dumneavoastra, asa incat, pregatirea declaratiilor de venituri ar trebui sa aiba o prioritate mai mare. 

Multe familii din America se indreapta spre un dezastru financiar. In mod ironic, multi stiu acest lucru  insa par neputinciosi sa opreasca marsul. Problema care sta la baza acestei situatii este faptul ca se cheltuie prea mult si se economiseste prea putin. Rata de economisire nationala a scazut de la 3% la 6% din 1980. Este de departe cea mai mica rata, comparativ cu cea a celorlalte tari industrializate ale lumii.

Masurarea realizarilor si stabilirea bugetului se poate face cu ajutorul  planificarii financiare, folosind bilantul, fluxurile de numerar si bugetele. Planificatorul financiar va va prezenta imaginea de ansamblu pentru a stabili “sanatatea”  financiara a unui individ sau a unei firme.

Bilantul determina situatia dumneavoastra financiara la un anumit punct in timp, deobicei la sfarsit de an. Acesta arata activele, pasivele si capitalul propriu.  Situatia fluxurilor financiare arata veniturile, cheltuielile, si contributia la economii pe o perioada de timp, deobicei anul precedent. Bugetul  va ajuta sa identificati scopurile si sa actionati spre a le indeplini.

 

Cu ajutorul planificarii veti fi capabili sa:

 

·          identificati diferite tipuri de declaratii de venit

 

·          constientizati rolul situatiei fluxurilor financiare in masurarea performantei financiare.

 

·          analizati componentele unui bilant

 

·          constientizati rolul bilantului in masurarea performantei financiare

 

·          identificati componetele situatiei fluxurilor financiare

 

·          evaluati contul de venituri si cheltuieli

 

·          dezvoltati un buget  si un plan pentru veniturile si cheltuielile lunare

 

·          analizati “sanatatea” dumneavoastra financiara folosind rata lichiditatii curente pentru datorie si economii.

 

****

 

DAIO ofera servicii de dezvoltare si administrare a afacerii, management de proiect si planificare financiara, gestiunea competentelor si training pentru start-up-uri, IMM-uri si companii straine care doresc sa-si deschida o filiala in Romania pentru urmarirea si executia strategiei afacerii, reducerea riscurilor operationale si de vanzari precum si garantarea rezultatelor scontate si a reusitei afacerii.

Serviciile de consultanta oferite sunt sub forma asistentei, consilierii si implementarii sau executiei  in probleme de management general si afaceri. Domeniile de afaceri vizate cu aceste servicii sunt planificarea strategica si organizationala a afacerii, administrarea afacerilor, finantarea si bugetarea afacerii si gestionarea performantelor angajatilor.

Persoana de contact

Cornel Dinu - Managing Director

 

Mob: 0722.324.282

 

Fix: 0374.012.990

 

Mail: cornel.dinu@daio.ro

 

Web: www.daio.ro

 

Blog: www.corneldinu.wordpress.com

 

planificare financiara consultanta financiara financial planning daio company