Sistemele de supraveghere de interior, la fel de importante precum cele exterioare

Securitatea video este un domeniu cu o crestere fulminanta in ultimul deceniu, din cel putin trei motive. In primul rand, oamenii au inteles cat este de important sa isi protejeze familia, proprietatea, bunurile, dar si sediul afacerii si angajatii. De asemenea, tehnologia evolueaza intr-un ritm galopant, iar in prezent sistemele de supraveghere se remarca atat prin performantele si functiile lor avansate, cat si prin usurinta cu care pot fi folosite de oricine, cu un instructaj minim. Nu in ultimul rand, aceste produse au devenit in ultimii ani mult mai accesibile din punctul de vedere al pretului.

Totusi, vanzarile inregistrate de magazinele de specialitate arata un trend ingrijorator. Mai exact, clientii acestora se orienteaza in special catre sisteme de supraveghere de exterior, neglijandu-le pe cele interioare. Bineinteles, supravegherea exterioara este extrem de importanta, intrucat iti permite sa observi toate persoanele care se apropie de locuinta sau sediul business-ului tau si sa le afli intentiile. Totodata, un dispozitiv de monitorizare outdoor este eficient chiar daca nu este pornit, intrucat hotii il vor observa si vor evita sa atace obiectivul respectiv.

Citind acest articol, vei afla care sunt avantajele unor sisteme de supraveghere indoor, montate in apartamentul, casa sau biroul tau:

1. Prevenirea furturilor. Daca raufacatorii nu observa sistemul de supraveghere exterior sau decid sa il ignore si sa isi duca la indeplinire planurile reprobabile, camerele de interior reprezinta o noua "bariera". Daca hotul ajunge sa patrunda in apartamentul, casa sau sediul business-ului tau, exista trei variante:

- va observa dispozitivele de monitorizare si va parasi incinta;

- vei observa tu direct infractiunea si vei actiona;

- sistemul iti va trimite o notificare pe smartphone si va initia un apel catre autoritati sau firma de paza.

2. Identificarea hotilor. Daca spargerea a avut loc in momentul in care tu nu erai in respectiva locatie si nu ai putut interveni, poti folosi ulterior imaginile surprinse de sistemele de supraveghere de interior pentru a identifica raufacatorul sau raufacatorii. Imaginile pot fi transmise mai departe autoritatilor, care se vor asigura ca hotii vor fi prinsi in cel mai scurt timp si vor plati pentru faptele lor, fiind privati de libertate.

3. Evaluarea pagubelor. Totodata, urmarind imaginile furnizate de sistemele de supraveghere indoor, poti observa ce sume de bani si ce bunuri au fost sustrase. Prin urmare, chiar si daca nu ai putut preveni o spargere sau nu ai putut sa ii prinzi in flagrant pe raufacatori, nu este nimic pierdut: poti preda imaginile autoritatilor si vei fi ajutat sa iti recuperezi bunurile.

4. Siguranta copiilor. Daca esti parinte si trebuie sa iti lasi copilul intreaga zi cu o bona, ar putea fi o idee buna sa montezi sisteme de supraveghere, indiferent cat de multa incredere ai in persoana respectiva. Astfel, vei putea observa daca bona se comporta corespunzator cu micutul sau micuta ta si vei putea lua decizii in consecinta. Respectivele camere pot fi vizibile, cu instiintarea bonei, sau ascunse.

sisteme de supraveghere