Ce sunt rezistentele atomizoarelor de tigara electronica si la ce folosesc?

Incerci din rasputeri sa te lasi de fumat si dupa cateva zile sau saptamani te lasi pagubas? Solutia este tigara electronica, singura metoda alternativa de administrare a nicotinei care imita experienta fumatului, dar nu te expune la substantele toxice din tigarile clasice. 

O componenta esentiala a oricarei tigari electronice este rezistenta atomizorului, aceasta  avand rolul de a incalzi lichidul pentru tigara electronica si a-l transforma in vaporii pe care ii inhalezi. Intelegerea modului in care functioneaza rezistenta unui atomizor te poate ajuta sa ai o  experienta a vapatului  pe placul tau.

In ultimii ani, tigarile electronice se bucura de o popularitate in continua crestere. Primele modele de tigari electronice aveau rezistenta si atomizorul incorporate, astfel ca, in momentul in care rezistenta ceda, trebuia fie sa iti cumperi un nou atomizor, fie o noua tigara electronica. In timp, tigarile electronice au evoluat, iar astazi, daca rezistenta da semne ca s-a defectat, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi una noua. Insa cum iti dai seama daca durata de viata unei rezistente se apropie de final? 

Iata cateva semne care indica  faptul ca ar trebui sa iti cumperi o rezistenta noua:

1. Gust de ars

Daca vapezi continuu, fara a lasa rezistenta sa se raceasca, aceasta se poate arde mai rapid decat te-ai astepta. Daca simti ca vaporii au un gust neplacut, inecacios, de ars, atunci inseamna ca rezistenta este arsa si trebuie schimbata.

2. Productie slaba de vapori

Daca tigara ta electronica are o productie mai redusa de vapori decat de obicei, este posibil ca rezistenta sau atomizorul sa fi imbatranit. Daca achizitionarea unei rezistente noi nu rezolva problema, inseamna ca trebuie cumparat un nou atomizor de tigara electronica.

3. Scurgeri de e-lichid

Daca e-lichidul incepe sa se scurga din clearomizor, este un semn clar ca trebuie sa schimbi rezistenta. Majoritatea scurgerilor de e-lichid se datoreaza uzurii garniturii rezistentei si a unei proaste etansari.

4. Sunet ciudat in timp ce vapezi

Daca tigara ta electronica scoate un sunet ciudat, ca un bolborisit, in timp ce vapezi,  este un semn clar ca trebuie sa schimbi rezistenta, daca nu chiar atomizorul/clearomizorul. Totusi, inainte de a le schimba, verifica daca nu cumva este infundat clearomizorul. 

Ce este rezistenta electrica si de ce este util sa intelegi aceasta marime fizica? 

In cazul tigarilor electronice, rezistenta electrica se refera la cantitatea de caldura pe care bateria dispozitivului trebuie sa o produca pentru a transforma e-lichidul in vapori. 

Rezistenta este o marime fizica ce are ca unitate de masura "Ohm-ul". In cazul tigarilor electronice, exista doua tipuri de rezistente electrice: LR (Low-resistance), care au intre 0,3 si 1,8 Ohmi si HR (High-resistance), care au intre 1,8 si 3,5 Ohmi. In functie de rezistenta electrica pe care o alegi, experienta vapatului va fi diferita. In general, rezistentele LR ofera o productie de vapori mai mare, emanand mai multa caldura, in timp ce rezistentele HR absorb mai multa caldura.

Pentru o experienta a vapatului cat mai placuta, trebuie sa intelegi alegi o rezistenta cat mai compatibila cu voltajul bateriei. Astfel, o rezistenta LR cu o baterie de mare voltaj va produce vapori mai densi, dar cu gust de ars, in timp ce o rezistenta HR cu o baterie de voltaj mic va produce mai putini vapori. Recomandat este sa folosesti rezistente HR cu baterii de voltaj mare si invers.

rezistente atomizor tigara electronica tigari electronice forum tigara electronica