Ce impact au in optimizarea SEO algoritmii lansati de Google

Daca vrei sa iti deschizi un business online, unul dintre primele elemente de care ar trebui sa tii cont este optimizarea SEO. Cu ajutorul acestui instrument de marketing, te asiguri ca website-ul tau ocupa pozitii cat mai bune in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare. Concurenta in mediul online este acerba asadar, o pozitionare mai buna in motoarele de cautare inseamna o vizibilitate mai buna,  mai mult trafic organic si o rata de conversie mai mare.

Optimizarea SEO trebuie facuta intotdeauna tinand cont de algoritmii creati de Google. Un specialist cunoaste foarte bine acesti algoritmi, care in timp s-au tot schimbat si au tot evoluat. Daca decizi sa apelezi la serviciile unei agentii SEO profesioniste, vei afla cu siguranta care sunt cei mai importanti algoritmi lansati de Google, care sunt caracteristicile lor si cum  influenteaza procesul de optimizare SEO.

Iata mai jos particularitatile fiecarui algoritm Google:

1. Algoritmul Panda face diferenta intre cantitate si calitate, punand accent pe cea de-a doua. Odata cu lansarea algoritmului Panda, putem spune ca Google a trasat o linie intre vechiul SEO si noul SEO. Datorita algoritmului Panda, simpla utilizare a unui cuvant cheie nu mai are un impact semnificativ, fiind necesarca acesta sa fie integrat intr-un continut de calitate si relevant pentru utilizatori. Din acest motiv, specialistii SEO recomanda antreprenorilor online sa se concentreze pe crearea unui continut de calitate, care sa aduca plus-valoare utilizatorilor.

2. Algoritmul Penguin are ca principal scop penalizarea tehnicilor de optimizare SEO invechite, cum ar fi schimburile de linkuri, linkurile platite ori alte strategii de acest tip. Spre deosebire de algoritmul Panda, algoritmul Penguin nu se concentreaza pe continut, ci pe linkuri.

3. Algoritmul Hummingbird pune pe primul plan utilizatorul dorind sa ii ofere acestuia cea mai buna experienta in online. Prin acest algoritm, Google a devenit mai user-friendly, cautand sa ofere internautului cele mai relevante raspunsuri la cautarile sale. Hummingbird tine cont de comportamentul utilizatorul, iar cuvintele cheie devin mai relevante pentru Google si pentru rezultatele oferite.

4. Algoritmul Pigeon tine in primul rand cont de locatia utilizatorului, favorizand rezultatele relevante pentru respectiva locatie. Deoarece ofera mai degraba rezultate locale decat globale, algoritmul Pigeon este util pentru business-urile mici, pe care le ajuta sa castige vizibilitate si public, in special pe plan local.

5. RankBrain este cel mai recent si spectaculos algoritm de optimizare SEO lansat de Google. Printr-o multitudine de factori, motorul de cautare se transforma intr-un robot inteligent (numele de "brain" nu este ales intamplator), care codifica limbajul uman, il transforma in limbaj matematic si ofera cele mai relevante raspunsuri la intrebarile utilizatorului.

In momentul in care realizezi o cautare pe Google, rezultatele sunt afisate aproape instantaneu, in mai putin de o secunda. Ceea ce multi utilizatori nu stiu este ca procesul prin care cel mai mare motor de cautare iti afiseaza aceste rezultate este unul foarte complex. Google foloseste nu mai putin de 200 de algoritmi pentru a ordona rezultatele, dintre care majoritatea sunt necunoscuti publicului larg. Pentru a avea o prezenta web cat mai buna in acest motor de cautare, optimizarea SEO este esentiala in strategia ta de marketing.

seo optimizare seo algoritmi seo iAgency.ro