Simte Arta la Muzeul de Istorie Naturala Grigore AntipaAsociatia pentru Dezvoltare Urbana in parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, a demarat in perioada septembrie-noiembrie 2011 proiectul Simte Arta - Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati in muzeele din Bucuresti, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul si-a propus sa promoveze si sa faciliteze accesul persoanelor cu dizabilitati in institutiile de cultura din Bucuresti, prin cresterea vizibilitatii nevoilor acestora si dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.

În cadrul proiectului au fost organizate 10 vizite gratuite pentru aproximativ 150 de persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa. Vizitatorii au avut la dispozitie ghidaj specializat, interpreti mimico-gestuali, exponate in bazorelief si informatii despre expozitii in limbaj Braille, precum si facilitati adaptate nevoilor specifice ale grupului tinta.

De asemenea, lectiile invatate in cadrul proiectului au fost transformate intr-un Ghid de Bune Practici care va sta la baza unor initiative viitoare in alte institutii culturale iar experienta in format DVD  si brosura cu marturii ale vizitatorilor.

 

Proiect realizat de Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National

 

Parteneri:

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Asociatia Nationala a Surzilor din Romania (ANSR) filiala Bucuresti

Asociatia Nevazatorilor din Romania (ANR)

Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Dizabilitati din Romania (ASCHF-R)

Asociatia Vira (prin VIraFilms)

Asociatia Zambet si Suflet

 

Sponsor: Snack-Attack

 

Echipa Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana:

Anda Becut – manager de proiect, voluntar ADU

Ioana Ceobanu – asistent manager, voluntar ADU

Tamara Baleanu – asistent manager, voluntar ADU

Dan Patzelt – presedinte ADU

dan.patzelt@procivic.ro

Tel: 0722.594.485

http://www.procivic.ro

 

 

persoane cu dizabilitati simte arta adu afcn muzeul antipa