Sfaturi utile prin care iti poti ingriji parul pe timpul iernii

Iarna a ajuns in cele din urma si la noi, astfel ca pe langa vestimentatie, careia ii acordam o atentie deosebita de fiecare data, este imperios necesar sa acordam atentie si parului nostru care are de suferit destul de mult din pricina temperaturilor scazute din toata aceasta perioada. Frigul, vantul si aerul uscat sunt toti factori care agreseaza in mod direct firul de par. Supus in mod constant la aceste conditii si fara o protectie adecvata, parul devine mai uscat, se despica mult mai repede si nu in ultimul rand, capata un aspect nesanatos. Modul in care arata parul nostru spune o multime de lucruri despre noi, chiar daca de multe ori nu suntem constienti de acest lucru. Parul reprezinta un detaliu important chiar si iarna, astfel ca, este indicat sa ii oferim toata atentia cuvenita si in aceasta perioada. 

Ingrijirea corespunzatoare a parului este un proces care ar trebui sa aiba loc in permananta avand in vedere ca fiecare sezon in parte vine la pachet cu o serie de provocari pentru parul nostru. Una dintre cele mai mari provocari pentru par in sezonul rece sunt temperaturile scazute care duc la o scadere a rezistentei firului de par. Ingrijirea corespunzatoare a parului necesita produse adecvate precum sampon de calitate, balsam de par, dar si masca de par. Iata asadar cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iti ingrijesti parul corespunzator in aceasta iarna. 

Utilizeaza un balsam de par de calitate.

Balsamul pentru par reprezinta un must have in acest sezon din pricina faptului ca acesta ajuta la hidratarea parului care oricum deja este uscat din pricina temperaturilor scazute si a aerului rece. Balsamul de par ajuta totodata si la regenerarea firului de par, astfel ca pe langa hidratare, un balsam de par de calitate poate preveni despicarea si electrizarea firelor de par. Probabil ca nu mai trebuie mentionat faptul ca balsamul face parul mult mai usor de pieptanat. 

Utilizeaza o masca de par.

Mastile de par sunt ideale in ingrijirea parului datorita faptului ca acestea contin o serie de substante nutritive care ajuta parul sa se regenereze mult mai usor si il protejeaza de efectele nocive ale aerului rece. Aplica ori de cate ori ai ocazia o masca de par, astfel vei avea mereu un par cu un aspect sanatos si plin de stralucire si volum. 

Samponul, produsul minune in acest sezon.

Samponul este un produs cosmetic de baza atunci cand vine vorba despre ingrijirea parului si este desigur de nelipsit din ingrijirea acestuia. Opteaza intotdeauna pentru un sampon de calitate, adaptat pentru tipul de par de care dispui, astfel incat rezultatele sa fie cu adevarat spectaculoase de fiecare data. 

Limiteaza pe cat posibil utilizarea aparatelor de coafat. 

Chiar daca aparatele pentru coafat ne permit sa aranjam parul in moduri cate si mai cate, aestea nu fac altceva decat sa usuce parul si sa il deterioreze, mai ales in aceasta perioada in care este mult mai sensibil din pricina aerului rece. 

masca de par Importdirect.ro