Scaner de carte color format A2 Copibook ONYX

 

Scaner de carte color

Solutiile de digitizare a documentelor se impart in functie de dimensiunea documentelui pe care dorim sa-l digitizam, in functie de rezolutia necesara, dar si in functie de buget. In acest articol vom vorbi despre scanner-ul de carte Copibook ONYX produs de catre compania franceza i2s, leader mondial in echipamente profesionale de digitizare.

Copibook ONYX este o statie de scanare completa cu monitor si calculator incoporat ce poate fi utilizata independent fara a fi necesara atasarea unui alt calculator. Scanner-ul de carte format A2 ONYX poate obtine o rezolutie de scanare optica de pana la 400 dpi si interpolata de pana la 600 dpi. ONYX este singurul scanner din lume ce poate scana la lumina ambientala de laborator protejand astfel documentele vechi de patrimoniu. In cazul in care lumina de laborator nu este constanta si se doreste montarea unor lampi, scanner-ul poate fi achizitionat impreuna cu accesoriile CosiLamp, lampi de iluminare cu lumina LED dotate cu filtre UV si IR cu iluminare sub nivelul ochilor operatorului, respectand astfel si normele de protectie a muncii. 

Datorita posibilitatii de calibrare prin profile ICC, Copibook ONYX este singurul scanner ce poate fi calibrat astfel incat sa obtina in fisierul digital aceeasi culoare ca si documentul original.

Platanele pentru carte sunt motorizate tip balanta (cu autoblocare) ce permit scanarea documentelor cu grosime de pana la 10cm si greutate de 10 kg la un format de scanare 2xA3 (A2 – 420 mm x 620 mm).

Utilizatorul poate sa opereze echipamentul atat din pozitia sezut (pe scaun) sau din picioare. Scanner-ul de carte Copibook ONYX are meniu in limba romana si este dotat cu functii automate putand fi utilizat si de catre personal necalificat.

Avantaje UNICE in lume pentru Copibook ONIX:

1. detectare automata a formatului

2. focus automat

3. corectie automata a luminozitatii

4. vizualizarea VIDEO in timp real (nu screenshot)

5. scanare la lumina ambientala de birou sau scanare cu sistem de iluminare suplimentar cu intensitate constanta sub nivelul ochilor operatorului.

6. scanare simultana a in 2 tipuri de fisier (JPEG TIFF, JPEG PDF, etc)

7. 4 moduri de scanare (1-la inchiderea sticlei de presare, 2-la pedala, 3-detecatre automata a intoarcerii pagini si declansare a scanarii, 4 - scanare continua la un anumit intervala "3-6 sec")

8. sistem PC incoporat

9. meniu in limba romana

* detectarea automata a formatului este de ajutor atunci cand scanner-ul este utilizat de catre operatori fara experienta. Daca scanez un format 2xA4 si din greseala operatorul misca documentul mai la stanga sau mai la dreapta marginile de cropping nu vor fi afectate.

Din anul 2000 i2S DigiBook a creat, fabricat si promovat scanere pentru digitizarea de carti, manuscrise si orice tip de document legat de format de pana la 2xA0 deasemenea si software de procesare a imaginilor. In 2011 i2S a achizitionat o parte din compania Kirtas Technologies devenind cel mai mare grup de Digitizare al Patrimoniului Administrativ si Culural si de solutii de promovare-web din lume.

Fiind implicat in programe de dezvoltare si cercetare (Polinum) , partener in programele de digitizare nationala si cu sute de mii de documente stocate in forma printabila in 80 de tari, i2S a inceput constituirea celei mai complete oferte de digitizare care are ca obiectiv final indeplinirea obiectivelor de pastrare indelungata, imbunatatire si profitabilitate a patrimoniului public sau privat.

 

scaner de carte scanner carte copybook digitizare