Salon de infrumusetare interioara

 

O intalnire al carei subiect este infrumusetarea interioara, se adreseaza in primul rand inimii, sufletului si abia apoi mintii.

In mica copilarie, primele modele de frumusete sunt mama si tata, sau persoanele de ingrijire, persoanele semnificative pentru noi.

Pe langa norme si reguli, parintii ne-au transmis – chiar si partial – ideea lor despre frumusete, pe care, de cele mai multe ori, au preluat-o si ei de la parintii lor.

Mai tarziu, ne-am raportat la ideea de frumusete prin intermediul grupului de prieteni, apropiati etc. Cu toate ca nu sunt firesti comparatiile, totusi mediul/mediile in care am intrat, ii determina pe multi sa se compare cu cei din jur si sa ii imite, atunci cand avantajele sunt posibile.

Prin aceasta ‘’contagiune sociala’’, prin acest ‘’mimetism social’’ – la care aderam, inconstient, de la varste foarte mici – nu facem decat sa ne inrolam in jocul falsei valorizari, sa devenim din ce in ce mai nesiguri, sa aratam ca nu avem incredere in propria persoana – dar si sa ne indepartam de noi si sa ne prelungim criza de identitate.

Nevoia de Frumusete este influentata de mecanisme de comparare sociala, de imitatie si contagiune sociala – toate acestea pe fondul lipsei de incredere in sine, in propria valoare … si, de ce nu, pe fondul cautarii/crizei inconstiente de identitate – o criza care nu intodeauna are legatura cu varsta adolescentei.

Toti avem un set de nevoi psihologice pe care – daca nu reusim sa ni le satisfacem in mod corect – incercam sa ni le satisfacem apeland la trucuri care tin de imbunatatirea aspectului exterior:

Nevoile la care ma refer sunt:



nevoia de a fi iubiti asa cum suntem

nevoia de  aprobare

nevoia de acceptare

nevoia de apreciere



Toti am trait situatii in care ne-am simtit descurajati, plini de indoieli si nedemni de a primi iubire si apreciere. Toate aceste situatii ne-au generat setul de nevoi psihologice mentionate mai sus si pe care le-am experimentat de mici in familiile noastre.

Oare nu este posibil ca nevoia de frumusete (devenita dependenta de frumusete)  si goana dupa frumusete sa acopere, de fapt, una dintre nevoile anterior mentionate?

Tot ceea ce numesti defecte ale tale, tot ceea ce nu iti place la tine, sunt cele mai mari calitati ale tale.

Esti o fiinta frumoasa, dar cat de mult crezi si tu despre tine ca esti cu adevarat frumos/frumoasa?

Esti o fiinta demna de a fi respectata si iubita si stii si tu acest lucru. Doar ca ai ajuns in etapa in care nu ai incredere in tine, ti-ai pierdut increderea in viata si in cei din jurul tau si esti, probabil, pe cale sa te insingurezi.

Exista o memorie a Sufletului, care se regaseste si in memoria Corpului – ni se ofera clipa de clipa semnale – sub diverse forme – comunicandu-ne, de fapt, ca avem poate multe aspecte nevindecate, neconstientizate sau aspecte din noi pe care nu le ascultam si care au nevoie de intreaga noastra atentie.

‘’Semnalele’’ pe care le emit Sufletul si Corpul – incepand de la simple emotii negative pana la diverse afectiuni sau chiar boli – ne pot arata aspectele pe care poate nu stim sa le vedem, sa le intelegem si carora inca amanam sa le acordam atentie.

Depinde numai de noi sa atingem Starea de Echilibru, astfel incat sa fim mereu in contact cu Sufletul si cu Corpul nostru si in viitor sa nu apara regrete pentru alegerile, hotararile si deciziile pe care le luam acum, influentati de factori exteriori noua.

Esti pe drumul imprietenirii cu tine, insa ti-e teama sa pasesti singur/a si crezi ca iti va lua mult timp sa ajungi la tine. Cu toate ca pare un drum lung si un proces de durata, vei fi uimit/a cat de scurt este de fapt.

Frumusetea interioara nu are aceeasi unitate de masura cu frumusetea exterioara, insa este mult mai importanta si mult mai puternica decat aceasta din urma.

Forta frumusetii tale interioare asteapta sa fie descoperita.

Vino, te astept la Salonul de Infrumusetare Interioara!

 

CAND:



EDITIA  4: SAMBATA, grup open, 14 Ianuarie 2012, 14.00-18.00 – locuri ocupate


EDITIA  5: SAMBATA, grup open, 21 Ianuarie 2012, 14.00-18.00




UNDE: Bucuresti / Zona Armeneasca (locatia va fi comunicata doar persoanelor care confirma participarea)



Inscrierile sunt deschise!


Rezerva-ti locul prin e-mail la adresa mona@minunemica.eu, trimitand un mesaj cu subiectul ”Inscriere Salon Infrumusetare Interioara” si specificand data pentru care optezi,  numele si numarul tau de telefon si numarul de persoane pentru care doresti sa faci rezervarea.


De asemenea, rezervarile se pot face si telefonic, sunand la numarul: 0722.501050

OBS.:

Aceste intalniri nu se doresc a fi grupuri de suport / dezvoltare personala /consiliere psihologica.

 

frumusete iubire salon make-up suflet