Romania ocupa pozitia 17 in topul EF pentru cunoasterea limbii Engleze

Engleza pentru Toti, un business romanesc care ofera cursuri de engleza online, a tradus o parte din studiul Education First realizat pentru anul 2017. 

Studiul EF, realizat in 80 de tari cu peste 1 milion de participanti, claseaza tarile in ordinea cunostintelor de engleza ale populatiei. In acest top, in anul 2017, Romania s-a clasat pe locul 17. 

Clasarea se face in functie de punctajul realizat de fiecare tara in parte. Acesta este un cumul de note oferite in functie de numarul de persoane care vorbesc limba engleza si nivelul acestora. 

Punctajul realizat de Romania a fost de 59.13, iar Olanda, prima tara in topul EF, are 71.45. 

Topul integral, poate fi verificat mai jos. 

https://www.meditatorengleza.com/engleza-in-romania/
https://www.meditatorengleza.com/engleza-in-romania/

Topul EF, arata o nevoie masiva de a invata engleza in randul romanilor. Chiar daca suntem peste tari precum Ungaria, Franta sau Italia, romanii inca au probleme legate de limba engleza. 

De asemenea, exista o diferenta masiva de cunoastere a limbii engleza in functie de zona geografica si in functie de varsta. 

In timp ca tinerii din marile orase ale romaniei pot comunica fara probleme in engleza, la celalalt capat al spectrului, batranii sunt lasati in urma. La sate, un numar extrem de mic de persoane este capabil sa vorbeasca in limba engleza. 

https://www.meditatorengleza.com/wp-content/uploads/2018/08/Venit-national-net-per-locuitor-in-functie-de-cunoastere-engleza.jpg

Limba engleza este de asemenea extrem de importanta datorita puterii financiare pe care o ofera statului si a economiei acestia. 

Graficul de mai sus, realizat in urma datelor oferite de EF, arata media venitului nationat net per locuitor, in functie de nivelul de cunoastere a limbii engleza. 

Diferenta este enorma intre tarile care vorbesc foarte bine limba engleza si tarile din capatul clasamentului. Cei din urma, avand un venit de 7 ori mai mic. 

Desigur, exista si exceptii de la regula. Romania, clasat pe locul 17, poate fi considerata o tara cu un nivel ridicat de limba engleza. Totusi, venitul national net al acesteia este de doar $7,428, conform surselor oferite de catre Banca Mondiala

Astfel, Romania, cu un nivel ridicat de limba engleza, se situeaza din punct de vedere al venitului, in categoria tarilor cu un nivel scazut spre foarte scazut. 

Engleza pentru toti a tradus de asemenea un grafic creat de EF ce denota nivelul de engleza in functie de industrie. 

Din pacate, Romania sta foarte prost in acest grafic, Educatia, temelia unui viitor prosper, este printre ultimele locuri. 

Practic, profesorii si angajatii din sistemul de invatamant cunosc mai putina engleza decat persoanele care lucreaza in minerit si armata. Probabil, trebuie sa memoreze o lista de verbe neregulate in limba engleza.

Sectorul public este si el codas in acest clasament, fiind intrecut doar de industria logistica. 

Education First, institutia care a realizat acest studiu, sustine ca nivelul de engleza al Romaniei creste de la an la an. Totusi, consideram in continuare ca mai avem multe de invatat.