Romania este lider in Europa pe piata de videochat

Ultimii 10 ani au fost infloritori pentru afacerile de videochat. Tarile din estul Europei in mod special au transformat industria intr-una de sute de milioane de euro. Doar in Romania cifrele depasesc 300 de milioane de euro in fiecare an, iar suma continua sa creasca. Secretul, spun patronii studiourilor, sta in banii castigati de modele in tari in care altfel este complicat sa obtii venituri cu care sa duci un trai decent si mai mult decat atat. Iar fata de alte tari poate mai dezvoltate, in Romania foarte multi tineri stiu limba engleza la nivel conversational si, nu mai e un secret pentru nimeni, frumusetea fetelor de aici este extrem de apreciata.

Studiourile de videochat platesc la bugetul de stat

Daca in anii trecuti industria era una care functiona in mare parte ilegal, fara taxe platite catre bugetul de stat sau contracte de munca pentru modele, acum lucrurile s-au schimbat radical. Desi nu exista in nomenclatorul de meserii o asemenea activitate, firmele se inregistreaza fie ca agentii de modele, fie ca servicii de telecomunicatie si incheie contracte de drepturi de autor cu tinerele sau tinerii dornici sa lucreze in acest domeniu. La randul lor, modelele platesc contributiile la stat, astfel ca o mare parte din banii ajunsi la buget provin din acest gen de activitati.

In Romania sunt peste 5000 de studiouri de videochat

Un alt aspect care a ajutat la dezvoltarea studiourilor de videochat in Romania - se estimeaza ca ar fi peste 5000 - este internetul de mare viteza, un aspect pentru care suntem invidiati de mai toti europenii si chiar si de cei de peste ocean. Este evident ca daca ai o imagine clara si fara sincope, clientii vor aprecia mult mai mult serviciile respective.

Centrele universitare si marile orase sunt vadul ideal pentru a deschide un studio de videochat. Aici patronii pot ajunge mai usor cu oferta la modelele pe care si le doresc si au si mai multa siguranta asupra capacitatii lor de a vorbi limba engleza si a sustine conversatii lungi si interesante. Tot ei sunt cei care le explica de la bun inceput fetelor ca banii se obtin din atragerea clientilor de partea lor, din increderea pe care le-o castiga.

Recunosc ca se pot castiga sume impresionante din activitatea de videochat, dar si ca banii acestia nu vin usor. Se munceste multe ore, iar modelele trebuie sa fie foarte implicate daca vor sa ajunga in elita celor ce primesc mii de euro pe luna. Mai precis, trebuie sa ajunga sa aiba mai multi clienti fideli, care sa isi doreasca sa petreaca cat mai mult timp online, alaturi de ele. Acestia nu sunt insa niciodata din Romania sau din tarile invecinate. Cei mai multi si cei mai dispusi sa cheltuiasca in acest domeniu sunt barbatii din Statele Unite si cei din vestul Europei.

Cele mai multe tinere care lucreaza intr-un studio de videochat se duc la angajare cu target-uri clare: sa cumpere o masina, o casa, sa aiba posibilitatea sa isi trimita copiii la scoli mai bune sau sa plateasca o operatie pentru unul dintre parinti. Unele dintre ele renunta dupa ce obtin ceea ce si-au propus. Altele continua, iar pe masura ce avanseaza in varsta devin traineri de videochat sau isi deschid propriile studiouri.

 

onixstudio.ro studio de videochat