Recomandari de lectura in 2020

Cititul poate fi o forma placuta si eficienta de relaxare, un mod de evadare din stresul cotidian si de percepere a realitatii cu alti ochi. Lectura ne dezvolta capacitatea de comunicare, verbala si scrisa, ne ajuta sa ne cunoastem mai bine trairile interioare si poate fi un ajutor in momentele mai grele.

Anul 2020 a inceput in forta cu o serie de aparitii pentru fiecare gen in parte, cu mai mult suspans pentru thriller si mai multa intelepciune pentru dezvoltarea persoanala. Exista o serie de site-uri cu recenzii carti la care poti sa apelezi sa vezi care sunt cartile pe care sa ti le treci pe lista de dorinte din 2020.

Ca sa-ti facem cautarea mai usoara avem cateva recomandari de lectura pentru acest an, care sa-ti tina companie in serile libere sau in vacante.

 De aici pana la tine - Jamie McGuire

O poveste de viata, despre pasiuni, curaj si secrete care pot rani, “De aici pana la tine” te invita sa cunosti parcursul palpitant al vietii lui Darby Dixon. Dupa ce afla chiar in ziua nuntii ca va a ramasa insarcinata, Darby decide sa lase totul in urma si sa plece cat mai departe, undeva unde nimeni nu o cunoaste. In acelasi timp, Scott, un fost mercenar, angajat acum la o firma de securitate, ajunge sa-si intersecteze drumul cu cel al lui Darby, atunci cand se cazeaza la hotelul unde aceasta este angajata. Afla mai departe cat de dipusa este Darby sa inceapa o viata noua si cum poate scapa de urmele trecutului.

 Arta relaxarii - Claudia Hammond

In tumultul vietii actuale, uitam adesea ca relaxarea este un beneficiu pe care putem sa il avem in fiecare zi, daca dorim echilibru si stare de bine. Gasim o serie de recenzii carti pe teme precum somn si odihna, insa mai putine pun accentul pe activitatea de relaxare. Este indicat sa avem cateva minute sau poate mai mult pentru o perioada de a fi cu noi insine, de a ne echilibra energiile creative ale mintii si trupului. Acest lucru se poate face destul de simplu, prin hobby-uri, muzica, lectura, aromaterapie si multe alte activitati. Insa secretul este perseverenta in a ne implementa acest comportament atat de benefic, in viata de zi cu zi.

 Secretele pe care nu le-am spus - Lara Prescott

Un roman de debut impresionant, devenit la scurt timp de la aparitie un besteller. Actiunea cartii se petrece in contextul anilor ’50, atunci cand apare cunoscutul roman, “Doctor Jivago”, spre disperarea sovieticilor. Cartea este interzisa in tarile sovietice, insa devine rapid cunoscuta in Occident. In acest sens, CIA o vede ca pe o oportunitate de influenta in favoarea lor in timpul Razboiului Rece. O poveste cu spioni, sacrificii si decizii grele pentru un ideal suprem. Regasim o serie de recenzii carti care recomanda scrierea pentru cei pasionati de istorie si ideologii.

 Cantecul lebedelor - Kelleigh Greenberg-Jephcott

Un alt roman prezent in seriile de recenzii carti online, “Cantecul lebedelor” ne ofera o viziune de ansamblu asupra vietii lui Truman Capote si a celor sase femei din jurul sau, supranumite lebedele sale. Autorul american este cunoscut pentru scrierile cu influente gotice si inspirate din viata reala, insa mai putini cunosc viata personala si plina de aventuri a lui Capote. Totul se invarte in jurul banilor, faimei si succesului, in care sase femei din inalta societate cunosc tragicul si inevitabilul de a fi vulnerabil.