Ce lucruri poti invata din intalnirile matrimoniale online

Dating-ul online a facut intalnirea cu oameni noi mai usoara ca niciodata,dar sa ii cunosti cu adevarat a devenit mult mai greu.


Ei bine,nu imi amintesc numele lui si imi amintesc vag cum arata-avea ochi,presupun ca purta pantaloni.Dar intotdeauna imi voi aminti prima mea intalnire matrimoniala online.Imi amintesc si a doua zi dupa intalnire,cand colega mea de apartament m-a intrebat cum a fost.I-am povestit totul la o cana de cafea.”A fost ca si cum l-as fi ales dintr-un catalog.” – am zis.

L-am cunoscut acum 10 ani.In perioadele mele in care nu eram cu cineva,m-am gasit conectandu-ma pe site-uri de matrimoniale,ca multe alte persoane din toata lumea.Milioane de oameni.Dar oamenii care incearca sa dea “click si swipe” catre cautarea iubirii in mediul online,este de asemenea un lucru complicat de multe ori.In toti anii de cand folosesc internetul pentru a intalni barbati, care s-au dovedit a fi mai mici de statura decat zic,ca de fapt nu au masina langa care s-au pozat,s-au ca vacanta in care au fost de fapt au castigat-o la un concurs;iata cateva lucruri pe care le-am invatat.


Dating-ul online este vazut inca ca ceva nesigur


Dating-ul online poate parea a fi calea cea mai rapida de a gasi iubirea,sau ceva de genul acesta.Dar pana veti castiga “marele premiu”, sa il intalniti pe “prince charming”,simtiti ca aceasta cautare in mediul online sa fie ultima solutie,si credeti ca detineti un defect fatal care v-a impiedicat pana acum sa gasiti iubirea adevarata ,asa ca apelati la  vechea metoda de a gasi persoana potrivita:sa il intalnesti intr-un bar,la o petrecere la niste prieteni acasa,sau sa ai o relatie cu seful tau.”Sunt atat de fericit ca nu trebuie sa imi dau intalniri online”,spun prietenii tai casatoriti, “ suna groaznic”Apoi ii intrebi daca cunosc vreun barbat dragut cu care sa iti faca cunostinta,dar spun ca totii prietenii lor sunt ingrozitori.


Cand ai 30 si ceva de ani,si oamenii iti spun ca au fost la intalnire,poti presupune ca a intalnit acea persoane prin intermediul unui site de matrimoniale.In ultimii doi ani cand am fost singura,am fost la o intalnire cu un barbat din “lumea reala” si ce credeti, acesta era insurat.In zilele noastre,atunci cand spui ca ai iesit cu cineva pe care l-ai cunoscut in lumea reala la intalnire,toata lumea este suprinsa si foarte entuziasmata:”Cum l-ai intalnit?Unde v-ati vazut?Mai zi-ne odata cum te-a abordat in metrou”.


Aparitia a cat mai multor site-uri de intalniri si a aplicatiilor de dating nu este neaparat un lucru bun.Stiu destul de multe persoane care au gasit dragostea prin intermediul site-urilor de matrimoniale,in cateva cazuri, dar stiu si mai multe care au fost la doua sau trei intalniri cu persoane dragute care dupa s-au sustras si au disparut dupa un inceput care parea promitator.Intalnirea unui posibil partener este un lucru,dar sa il cunosti,ei bine este un efort mult mai mare,cand toti vor sa stea ascunsi in spatele unui ecran.


Daca va intalniti cu o persoana necunoascuta pe care site-ul de dating vi l-a recomandat ca “intalnire ok”,aveti posibilitatea sa puneti intrebari personale,ceea ce va ajuta sa aflati lucruri, cum ca a crescut intr-o familie mult prea religioasa,cu parinti prea exigenti,tipul de barbat cu care iti dai seama ca nu prea ai putea avea un viitor,din moment ce el inca respecta alegerile facute de familie pentru el,clar nu aveam cum sa ma indragostesc de un astfel de om,asftel cautarea jumatatii a continuat.


Nu este infricosator sa vorbesti cu straini


Datorita intalnirilor online am ajuns sa fiu foarte buna atunci cand am un interviu de angajare;dupa ce poti avea o discutie cu un strain timp de o ora despre o bere,nu este un salt prea mare sa ai o discutie cu cel care ti interviul de angajare.


A te indragosti inca este un lucru vulnerabil


Este usor sa te imbeti cu un strain care nu-ti poate rani sentimentele,cand sti ca ai sute de persoane in buzunar,care in principiu,ar putea fi mult mai bune decat cel cu care esti in acel  moment,toti pe care inca nu i-ai intalnit sunt mai buni.Dating-ul online poate avea un fel de a rezolva incercarile la care te supune iubirea,dar inca nu a reusit sa rezolve cea mai mare problema:intimitatea emotionala necesita multa munca.Asta inseama  sa iti permiti tie si partnerului sa fiti vulnerabili unul in fata celuilat,lucru care de obicei este privit ca fiind o slabiciune si sursa temerilor.

Totusi,este adevarat ca nimic nu este mai putin aceptabil din punct de vedere social decat sa recunoasteti ca sunteti singuri si dornici sa fiti iubit.


Nu este despre tine


Mai tineti minte tipul ales din catalog? Dupa doua intalniri ,a ales sa imi trimita un mesaj prin care ma anunta ca nu vrea sa ne mai vedem,pentru ca fosta s-a intors la el si i-a zis ca mai vrea o sansa,desi a prins-o cu cel mai bun prieten al lui,asa cum mi-a povestit,dar cine sunt eu sa il judec daca asa vrea el sa traiasca cu teama ca il va insela din nou,iar la finalul mesajului sa imi zica ca totusi ar vrea sa ramanem prieteni.Nu pot sa zic ca nu m-a deranjat,dar inca mai erau si alti oameni,si de ce nu si jumatatea mea acolo undeva in spatele unui profil de pe un site de matrimoniale.


Sincronizarea este la fel de importanta ca si compatibilitatea


Teoretic,ar trebui sa fie usor sa gasesti o relatie online,deoarece exista prezumtia ca si ceilalti oameni cu care interactionezi online sunt si ei in cautarea unei realatii.De aceea sunteti acolo.In practica,atractia reciproca nu este suficienta.De asemenea ,trebuie sa doriti amandoi acelasi tip de relatie in acelasi timp.Cea mai de succes relatie pe care am avut-o de pe un site de dating,a fost cu un tip  care tocmai iesise dintr-o casnicie esuata,s-a casatorit prea  tanar,asa cum zicea el,si se afla intr-o etapa de tranzitie in viata,cand doar dorea sa cunoasca oameni noi,dar nu era interest de un nou angajament,lucru care ne-a facut sa petrecem timp de calitate impreuna. Acest lucru a fost destul de important ,deoarece m-a ajutat sa inteleg ca totul trebuie facut la timpul care este potrivit pentru mine,nu cel dupa care functioneaza lumea,la 25 sa fi casatorita si cu cel putin un copil.


Dar totusi ar trebui sa mai privesti uneori si in afara smartphone-ului


Iarna trecuta m-am gandit sa imi fac un abonament la o sala de fitness.In timp ce mergeam acolo,am observant un tip foarte atragator apropriat de varsta mea care urma acceasi clasa de aerobic ca si mine.In fiecare saptamana,flirturile deveneau mai evidente.Prima data,mi-a facut un compliment dragut despre outfit-ul meu de sala. Urmatoarea saptamana,s-a oferit sa facem echipala exercitiul  propus de antrenor. In penultima saptamana ,m-a lovit din greseala cu unul din echipamentele pe care le foloseam la sala,si nu a pierdut oportunitatea de a ma mangaia pe frunte de cateva ori.Atunci m-am gandit ca in sfarsit am intalnit pe cineva,dar la sfarsitul orei,el doar si-a scos telefon si se uita in el,tacut si destul de agitat,ca si cum spera ca poza mea va apare pe ecranul lui.Nu l-am mai vazut niciodata. Doar,ce credeti, mult mai tarziu cu un zambet larg intr-o poza pe un site de matrimoniale.

Ce lucruri poti invata din intalnirile matrimoniale online

Ce lucruri poti invata din intalnirile matrimoniale online

matrimoniale dating