Promotie Autoatu.ro pentru kiturile de distributie

AutoAtu.ro ofera incepand cu luna februarie 2015 preturi foarte buna pentru kiturile de distributie, precum si pentru alte piese din stoc sau de la furnizor. Kitul de distributie este un element care se gaseste pe fiecare masina si care trebuie sa fie schimbat periodic, in functie de recomandarile pe care le gasesti in cartea tehnica a masinii. 



Schimbarea kitului de distributie este destul de costisitoare, mai ales daca se neglijeaza, deoarece un kit de distributie stricat poate sa provoace o multime de pagube. 



Exista masini care au distributie pe lant si masini care au distributie pe curea. Cele cu distributie pe lant sunt mai durabile in timp, insa nu sunt la fel de silentioase ca masinile cu distributie pe curea.



Ce se poate intampla daca nu schimbi distributia la timp?



In cazul in care kitul de distributie nu se schimba la timp si ajunge sa se uzeze, acesta poate sa distruga partial sau total intregul motor. Daca se intampla asta, singura solutie pe care o ai este sa achizitionezi o alta masina sau sa gasesti un furnizor de piese auto online care iti poate oferi un pret foarte bun, deoarece vei fi pus la cheltuieli uriase. Practic, odata cu ruperea curelei de la distributie, daca motorul este in miscare supapele vor fi lovite violent de catre pistoane, chiuloasa se distruge si blocul motor se poate fisura. De asemenea, pot fi sparte pistoanele si se pot rupe bielele.



Pentru a evita toate aceste probleme, kitul trebuie sa fie schimbat preventiv. 



Cand se schimba, concret, kitul de distributie?



In cazul masinilor care au distributiepe curea, schimbarea distributiei trebuie sa se faca la 4 sau 5 ani, in functie de masina. La Dacia Logan, aceasta se face la 60 000 de km sau la 4 ani, in timp ce la Ford se face la 90 000 de km sau 5 ani. unii producatori permit schimbarea chiar si la 10 ani, insa acest lucru nu este indicat.



In cazul distributiei pe lant, intervalele la care se va schimba kitul sunt ceva mai generoase, acesta putand sa reziste chiar si 180 000 de km. 



De unde cumperi un kit de distributie bun?



De regula, magazinele de piese auto online ofera o varietate foarte mare de kituri de distributie. Vei gasi kiturl cu preturi ok si la magazinele dedicate unui singur tip de masina, cum ar fi magazinele de piese auto Renault sau magazinele de piese auto Opel.