Profilul consumatorului de ITC Studiu LaptopNewsro

 

Bucuresti, 4 martie 2011: La aniversarea unui an de existenta, Laptopnews.ro, unicul site romanesc dedicat in exclusivitate portabilelor, a efectuat un studiu pentru a identifica profilul cititorilor sai. Astfel, din rezultatele studiului derulat pe o perioada de 40 de zile si pe baza a peste 4400 de raspunsuri valide, a rezultat ca cititorii laptopnews.ro sunt tineri, absolventi de studii superioare, din Romania, cu venituri intre 500 – 1500 lei/luna, utilizatori obisnuiti de Internet, interesati de mobilitate si portabilitate, chiar daca in prezent 46% nu detin un laptop.

 

Din punct de vedere al varstei, 62% dintre cititorii de stiri despre IT si portabile au intre 18 si 34 de ani, urmand apoi cititorii cu varste intre 35 si 44 de ani (18%). 

 

Din punct de vedere al sexelor, balanta este echilibrata. 54% dintre cititori sunt barbati, iar 46% sunt femei, semn ca doamnele si domnisoarele sunt interesate tot mai mult de tehnologie.Faptul ca laptopnews.ro nu este un site foarte tehnic, il face sa fie accesibil atat doamnelor cat si domnilor mai putin tehnici. In ceea ce priveste veniturile respondentilor, s-a constatat ca, desi cea mai mare parte a respondentilor au peste 18 ani, 27% din totalul celor care au completat chestionarul nu au niciun venit. Dintre cei care au un venit, 19% dispun de 500-1000 lei/luna urmati de cei cu 1000-1500 lei/luna in proportie de 18%. In continuare, 7% dintre respondenti au venituri intre 2000 si 3000 lei/luna, 2% intre 3000 si 4000 lei/luna si tot 2% cu venituri de peste 4000 lei/luna.

 

Cea mai mare parte a respondentilor ( 67%) se imparte intre absolventi de liceu cu 32% si absolventi de studii superioare cu 35%.

 

Pasionatii de portabile si stiri legate de tehnlogie s-au dovedit elevii si studentii cu un procent de 29%, urmati de salariatii cu munca de birou 25%. Dintre respondentii inregistrati, 16% nu desfasoara munca de birou, insa se informeaza in timpul liber.

 

Pentru accesarea Internetului, 48% dintre respondenti folosesc un desktop PC, 33% un laptop si 16% un smartphone. Tablet PC-urile inca nu au un procent atat de mare de utilizare in Romania.Sub 1% dintre respondenti le utilizeaza pentru a accesa Internetul. 

 

Romanii sunt tot mai des in miscare, portabilitatea devine din ce in ce mai apreciata, drept urmare 37% dintre respondenti planuiesc achizitionarea unui laptop in urmatoarele 3 luni, iar 39% nu sunt inca hotarati 

 

Lipsa detinerii unui laptop nu ii impiedica pe oameni sa citeasca stiri despre acestea. Dintre participantii la chestionar 46% nu detin un laptop, 45% detin unul si doar 7% detin in prezent 2 astfel de echipamente portabile.

 

Internetul este accesat cel putin o data/zi de catre respondenti. 58% dintre acestia il acceseaza de mai multe ori pe zi si 35% se limiteaza la 1-2 accesari zilnice.

 

“Laptop News a fost creat din dorinta de a ajuta utilizatorii si viitorii utilizatori de portabile. Incercam sa facem cele mai bune recomandari, sa oferim cele mai bune sfaturi, informatii si cititorii nostri sa faca cea mai buna alegere in achizitionarea de laptop-uri. Oferim consultanta gratuita tuturor celor care ne contacteaza pentru informatii, sfaturi si recomandari”, a declarat Sorin Rusi, Owner & Project Manager laptopnews.ro.

 

LaptopNews.ro se adreseaza pasionatilor, dar si publicului larg, posesorilor de portabile, avand ca obiective consilierea acestora, informarea continua si oferirea de review-uri proprii si obiective pentru produsele aflate pe piata.

 

Sectiunile cele mai apreciate ale site-ului Laptop News sunt review-urile de produse, sectiunea de sfaturi, sugestii de cumparare si stiri despre portabile, in ordine descrescatoare. Am aflat de asemenea, ca oamenii si-ar dori ca Laptop News sa organizeze mai multe concursuri (26%), sa ofere mai multe sfaturi (17%) si sa faca mai multe recomandari de cumparare (15%).

 

Laptop News tine sa multumeasca tuturor participantilor la sondaj si promite sa vina in intampinarea nevoilor cititorilor, cat mai bine si eficient.

 




Proiectul LaptopNews.ro primul de acest gen din Romania, s-a nascut la inceputul lui 2010, din ideea ca fiecare dintre noi are sau îÅŸi doreÅŸte un laptop, mini-laptop, tablet PC ÅŸi implicit are nevoie de informaÅ£ii, sfaturi ÅŸi soluÅ£ii la problemele ce aparÅ£in de acest domeniu. 




 

 

 

 

sondaj laptopnews laptop studiu IT&C