Primele brosuri despre sindrom Down in Maternitatea din Piatra Neamt



 Miercuri, 29 februarie 2012, Asociatia Riana a donat Cabinetului de Psihologie si sectiei de Maternitate din cadrul Spitalului Judetean Neamt, brosura "...cand se naste un copil cu sindrom Down...". Aceasta a fost conceputa cu scopul de a veni in sprijinul familiilor care trec prin trauma nasterii unui copil cu sindrom Down. Prima parte a brosurii prezinta, in linii mari, date medicale despre sindromul Down, precum si starile emotionale caracteristice traumei suferite de parinti la aflarea diagnosticului: "a fost un soc. Apoi frica. A fost amaraciune, refuz, confuzie si tristete.". Insa, scopul principal il constituie evidentierea faptului ca acesti copii aduc lumina si intelepciune familiilor lor, iar toata tristetea din momentul aflarii diagnosticului se transforma in iubire: "ne intrebam daca vom putea iubi copii nostri cu toate imperfectiunile lor. Si asta este toata frumusetea. Ii iubim intr-un mod special.". 

"Suntem incantati sa primim astfel de materiale, sunt oricand binevenite. Informatiile sunt pretioase pentru noile familii aflate in asemenea situatii. Noi ii sustinem si sprijini din punct de vedere medical si uman cu toate fortele noastre, dar pentru ei, in asemenea momente este important sa stie ca nu sunt singuri si ca, dincolo de portile spitalului pot intalni si alte familii care sa-i sustina" ne-a relatat Sorana Iftimia, medic neonatolog. Alaturi de familii in momentul nasterii, si nu numai, se afla si Manuela Linu, psiholog clinician, al sectiei de maternitate din cadrul spitalului.

"O femeie, o familie care detine toate informatiile necesare si este sustinuta, va sti sa aleaga ce este mai bun pentru ei si pentru copilul lor.", a completat Manuela Linu.

sindrom down brosuri maternitate piatra neamt