Planificarea fondurilor de rezerva



Un proverb indo-chinez spune ca “niciodata nu mai poti aduna orezul imprastiat pana la ultimul bob.” Aducand zicala in secolul XXI, putem spune ca “niciodata nu poti aduna toti banii pe care ii pierzi”. Nu poti sti niciodata cand firma ta doreste sa se salute tangibil cu criza asa cum nu poti sti niciodata cand poti fi victima unei reduceri de personal. Apeland la un financial planner vei putea face fata elementelor surpriza ce-ti vizeaza investitiile. Astfel un plan al fondurilor de rezerva bine pus la punct este cea mai buna solutie pentru “a aduna cat mai multe boabe de orez imprastiate”.  

 

Planul fondurilor de rezerva implica rezolvarea problemei de  administrare si de alocare a  activelor lichide si a celorlalte alternative disponibile pentru a construi fondurile de rezerva. Financial plannerul va stabili impreuna cu dumneavoastra trei lucruri esentiale :

 

1.      importanta crearii fondurilor de rezerva

 

2.      administrarea si alocarea activelor lichide

 

3.      fixarea avantajelor altor alternative disponibile de a economisi

 

Crearea unui fond de rezerva ar trebui sa fie o parte vitala a unui program de investitie. Un fond de rezerva poate asigura un binevenit supliment financiar intr-o perioada de criza. Lichidarea unor parti din activele dumneavoastra este una dintre cele mai bune modalitati de a construi un fond de rezerva. Insa, nu este recomandata lichidarea unei investitii in actiuni, cum ar fi a unui fond de actiuni sau a unui fond mutual, pentru a crea o rezerva mai mare. Asadar, cea mai buna metoda de a crea un fond de rezerva este economisirea.

 

 O planificare financiara de tip “rezerva” va va ajuta sa va decideti in legatura cu cat de mult capital lichid trebuie sa puneti deoparte ca fond de rezerva. Deasemnea veti putea decide ce suma din banii dumneavoastra trebuie pastrata in active lichide, si unde sa le tineti.

 

****

 

DAIO ofera servicii de dezvoltare si administrare a afacerii, management de proiect si planificare financiara, gestiunea competentelor si training pentru start-up-uri, IMM-uri si companii straine care doresc sa-si deschida o filiala in Romania pentru urmarirea si executia strategiei afacerii, reducerea riscurilor operationale si de vanzari precum si garantarea rezultatelor scontate si a reusitei afacerii.

 

Serviciile de consultanta oferite sunt sub forma asistentei, consilierii si implementarii sau executiei  in probleme de management general si afaceri. Domeniile de afaceri vizate cu aceste servicii sunt planificarea strategica si organizationala a afacerii, administrarea afacerilor, finantarea si bugetarea afacerii si gestionarea performantelor angajatilor.

 

Persoana de contact

 

Cornel Dinu - Managing Director

 

Mob: 0722.324.282

 

Fix: 0374.012.990

 

Mail: cornel.dinu@daio.ro

 

Web: www.daio.ro

 

Blog: www.corneldinu.wordpress.com

planificare financiara consultanta financiara financial planning fonduri de rezerva