Pestele nelipsit de pe masa

 Fie ca iesiti cu prietenii sau mergeti la o intalnire de afaceri intr-un restaurant, pestele va fi nelipsit pe masa.

Retetele culinare malteze sunt retete mediteraneene. Bucataria malteza a fost influentata de-a lungul timpului de greci si italieni si inca mai pastreaza aromele influentelor straine.

Pestele se serveste in special dupa a fost tinut in sare si apoi impanat cu tot felul de legume, ca usturoi sau ceapa si cu ulei de masline. In general, se prepara la cuptor. Ca garnitura, maltezii servesc sipla, care este o salata verde, pregatita cu ulei de masline (cum altfel intr-o tara mediteraneana?). Alte retete culinare se refera la minestra, o supa ingrosata de pui, la care se foloseste orez, friptura de iepure (fenek), macaroane cu carne de vita tocata (timpana) si mqaret, un desert prezentat sub forma de betisoare.

O prajitura care face furori in Malta, dar si in strainatate, si pe care multe restaurante incearca sa o copieze este Figolla, o prajitura pe care maltezii o servesc numai de Paste, si care este turnata in forma unei femei. Maltezii au formele necesare, la fel cum noi avem stelute sau floricele. Compozitia nu este stiuta cu exactitate, tocmai pentru a se pastra misterul asupra retetei. Ea se poate doar banui, retetele care apar pe diverse site-uri nefiind retetele culinare originale ale Figollei.

 

 

retete retete culinare bucutaria romaneasca bucutaria internationala retete de post