PESTE 700 DE UNITA538I TURISTICE DIN JUDETELE PARTENERE AU INCEPAND DE IERI UN PORTAL SPECIALIZ

Bucuresti, 6 Mai, 2011 – Asociația PartNet a lansat ieri primul instrument online din Romania menit sa contribuie la dezvoltarea turismului in cele trei judete partenere, si anume Dambovita, Neamt si Prahova. www.portal-job-turism.ro este destinat atat operatorilor din industria turistica (agentii de turism, hoteluri, pensiuni, restaurante din zona), precum si tuturor celor ce isi cauta un loc de munca in industria turismului. De asemenea, se adreseaza tuturor turistilor nationali si internationali, fiind primul si singurul portal specializat pentru creearea unor programe dedicate. Portalul va oferi acces la piata muncii, va introduce in circuit noua meserie de agent de turism pentru circuite tematice, va contine informatii actualizate cu privire la locurile de munca vacante, la conditiile de ocupare ale acestora. Mai mult decat atat, portalul ofera si un sistem complex de harti turistice tematice, informatii despre toate obiectivele turistice din zona precum si circuite turistice presetate pentru turismul istoric, de aventura, de relaxare si religios. Suportul software al portalului a fost realizat in Italia de catre partenerii itailieni de la Consortium Universus CSEI – organism UE fondat in 1975 cu misiunea de a promova si incuraja contactele intre scoala, universitate si piata fortei de munca - alaturi de reprezentanții provinciei Italiene BAT(Barletta, Andria, Trani), regiune ce a implementat cu deosebit succes proiecte pentru turismul sustenabil.

 

 

 

Acest instrument este al doilea instrument strategic al proiectului „Instrumente Strategice Pentru Ocupare in Industria Turismului din Romania”, venind dupa Studiul National de evaluare a evolutiei ocupatiilor, a cererii si ofertei de munca in industria turismului. Proiectul are ca obiectiv final instruirea si formarea profesionala a 800 de someri, 100 dintre aceștia devenind, la final, calificati intr-o noua ocupatie ce va fi inscrisa in COR: agent de turism pentru circuite tematice. Prin intermediul acestui proiect, Asociatia PartNet garanteaza angajarea a peste 20% din persoanele nou instruite, dintre care minim 25 de agenti de turism tematic. Din echipa de implementare fac parte autoritati administrative din cele trei regiuni implicate, anume Prahova (Camera de Comert si Industrie Prahova, Consiliul Judetean Prahova si AJOFM Prahova), Dambovita (Consiliul Judetean Dambovita) și Piatra Neamt (Consiliul Judetean Neamt, Primaria Municipiului Piatra Neamt).

 

 

 

Referindu-se la etapele urmatoare, Dr. Iolanda Mihalache, Managerul Proiectului si Directorul Asociatiei PartNet explica: „ Pana la sfarsitul lunii iunie toti operatorii turistici din cele trei regiuni se vor inscrie in acest portal. Acestia au primit deja, in forma fizica, informatiile referitoare la crearea contului pe www.portal-job-turism.ro , prin intermediul parteneriatului incheiat cu ANAT – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania dar si cu ajutorul autoritatilor administrative din cele trei regiuni”.

 

 

 

„De asemenea, vor fi introduse in portal informatii complete si specifice din judetele vizate, informatii referitoare la intinerarii, locatiile agentiilor de turism, hoteluri si structuri turistice, obiective culturale, istorice si geografice necesare pentru realizarea circuitelor turistice tematice”,incheie managerul de proiect.

 

 

 

Nu in ultimul rand, prin intermediul acestui portal se va finaliza pana in luna iulie anul curent activitatea de colectare a sugestiilor privind noua ocupatie ce va fi introdusa pe piata muncii precum si in COR: agent de turism pe circuite tematice, meserie menita sa creasca gradul de absorbtie in turism.

 

 

 

In acest moment pe www.portal-job-turism.ro este functionala regiunea Neamt, aceasta incluzand deja operatori, tipuri de sevicii cautate (barman, bucatar, camerist, contabil etc.), modalitatile prin care utilizatorii, persoane fizice isi pot creea un cont, pot cauta locuri de munca, pot posta CV-uri si pot aplica pentru locurile de munca. De asemena judetul Neamt are deja incarcate obiective turistice, manifestari culturale, circuite tematice, posibilitati de cazare, muzee, restaurante si alte informatii.

 

 

 

 

 

### 

turism portal circuit pensiuni hoteluri ANAT Asociatia PartNet agent de turism portal pentru turism