Pasi esentiali de urmat pentru ingrijirea parului in timpul sezonului rece

Sezonul rece este adesea privit a fi o mare provocare pentru organismul nostru avand in vedere ca in aceasta perioada, schimbarile din natura au un impact major asupra noastra, motiv pentru care este necesar sa invatam sa ne protejam de vant, frig excesiv, precum si de alte capricii ale acestui sezon. Spre exemplu, alternanta dintre frig si cald, care se intampla in mod comun in timpul acestui sezon, afecteaza in mod negativ structura firului de par, motiv pentru care putem observa cu usurinta cum problema caderii parului se accentueaza in aceasta perioada. Temperaturile scazute reprezinta asadar o mare provovare pentru par, pe care daca nu il vom proteja in mod corespunzator, ar putea sa ne genereze diverse probleme destul de neplacute, printre care enumeram faptul ca parul devine aspru, uscat, iar firele vor fi din ce in ce mai despicate.

Ingrijirea parului poate ca nu se situeaza intotdeauna pe lista prioritatilor noastre avand in vedere ca adesea timpul nostru este mult prea limitat, insa este important sa avem in vedere faptul ca modul in care ne ingrijim parul poate spune o multime de lucruri despre noi si despre atentia pe care ne-o acordam. Procesul de ingrijire al parului in sezonul rece nu este unul complex, insa este important sa utilizam produse pentru ingrijirea parului special destinate tipului de par pe care il avem, astfel incat rezultatele sa fie intotdeauna cele scontate.


Iata asadar cativa pasi important pe care ar trebui sa ii facem pentru a ne ingriji in mod corespunzator parul in timpul sezonului rece.


Tundeti varfurile cat mai des.

Alternanta de temperaturi din toata aceasta perioada este una cu un impact negativ asupra structurii firului de par, fapt pentru care in mod regulat putem observa cum varfurile acestuia devin din ce in ce mai despicate. In acest sens, una dintre solutiile cele mai practice este aceea de a taia varfurile ori de cate ori observam acest lucru. In acest sens, vom avea intotdeauna un par cu un aspect placut, chiar daca acesta lucru presupune scurtarea acestuia cu cativa centrimetrii.


Alege sampoane si balsamuri de calitate.

Samponul si balsamul sunt produse indispensabile procesului de ingrijire al parului, fapt pentru care este ideal sa le alegem intotdeauna pe cele de calitate superioara, daca ne dorim rezultate in adevaratul sens al cuvantului. Un alt aspect important la acest capitol este alegerea samponului si balsamului in functie de tipul de par pe care il avem. Nu alege sampoane intens hidratante daca parul tau nu este uscat, acest lucru nu il va ajuta in niciun sens.


Utilizati cat mai des uscatorul, ondulatorul sau placa de par.

Chiar daca ne poate parea imposibil sa ne aranjam parul fara ajutorul acestora, este indicat sa reducem frecventa cu care le utilizam in acest sezon dat fiind faptul ca acestea fac parul sa devina mult mai sensibil la vremea rece de afara. Daca totusi nu reusesti sa te desparti de acestea, asigura-te ca utilizezi niste produse cu protectie termica, astfel incat parul sa nu mai fie la fel de afectat de acestea. 

ingrijirea parului produse ingrijirea parului Importdirect.ro