Pagini Aurii SA anun schimbarea acionarului principal

Publisherul german Heise Medien Gruppe a preluat pachetul majoritar de acÅ£iuni de la Truvo Corporate, fosta divizie VNU World Directories care în anul 2004 a fost achiziÅ£ionată de către fondurile de investiÅ£ii Apax ÅŸi Cinven. Grupul Truvo mai deÅ£ine în acest moment companii de tip Pagini Aurii din Belgia, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud ÅŸi Porto Rico.

 

 

 

“Prin achiziÅ£ia pachetului majoritar de acÅ£iuni al Pagini Aurii intrăm pe o piaţă nouă, cu un potenÅ£ial economic dovedit ÅŸi ne consolidăm poziÅ£ia în zona Europei Centrale ÅŸi de Est. Pagini Aurii este un business robust ÅŸi de tradiÅ£ie pe piaÅ£a din România,  fiind ÅŸi în zona de print ÅŸi mai nou în online un instrument de business  preferat al multor IMM-uri la nivel naÅ£ional” - a declarat Ansgar Heise – Geshäftsführer Heise Medien Gruppe.

 

 

 

Heise Medien Gruppe este o companie de tradiÅ£ie în industria de ghiduri clasificate locale în Germania, cu operaÅ£iuni pe mai multe pieÅ£e Central ÅŸi Est-Europene.

 

 

 

“Schimbarea acÅ£ionariatului vine într-un moment important în transformarea companiei Pagini Aurii într-un furnizor de soluÅ£ii 360o pentru promovare locală, consolidând proiectele anunÅ£ate încă de anul trecut. Pagini Aurii câÅŸtigă un acÅ£ionar, în fapt un partener, cu o strategie pe termen lung ÅŸi experienţă la nivel european în acest business” – a declarat Marco Stettler, Director General Pagini Aurii.

 

Despre Heise Medien Gruppe

 

 Business de familie de peste 60 de ani, Heise Medien Grup este o companie de referinţă în domeniul publicării de ghiduri clasificate locale, cărÅ£i de telefon ÅŸi reviste specializate din Germania. Grupul este structurat pe două direcÅ£ii: divizia ce publică ghiduri tip Pagini Aurii ÅŸi divizia de editare presă specializată: revistele “Computer Technology” - cei mai mulÅ£i abonaÅ£i din Europa, “iX” - de asemeni pentru profesioniÅŸtii în IT, ediÅ£ia gemană a “Technology Review”, ziarul online “Telepolis”, precum ÅŸi alte publicaÅ£ii specializate. Toate acestea furnizează ÅŸtiri portalului Heise News Ticker, listat printre cele mai de succes surse de ÅŸtiri de limbă germană. 

 

 Începând cu 1992, Heise Medien Gruppe ÅŸi-a extins activitatea în Austria, Lituania, Letonia, Republica Belarus ÅŸi Rusia. Ca personal, grupul a depăşit 1200 de angajaÅ£i.

 


Heise.de, portalul grupului este începând cu luna decembrie 2009 în topul primelor 1000 de website-uri de pe internet, potrivit Alexa.com. De asemeni, www.dasoertliche.de ÅŸi www.dastelefonbuch.de sunt printre cele mai vizitate site-uri de pe internet.

 

http://www.heise-medien.de 

 

 Despre Pagini Aurii SA
Pagini Aurii este liderul pieÅ£ei de ghiduri clasificate din România ÅŸi deÅ£ine cca. 70% din această piaţă. În Decembrie 2008 a relansat paginiaurii.ro, transformându-l într-un motor de căutare business performant ÅŸi complex. În portofoliul companiei se regăsesc brand-uri precum: Pagini Aurii, paginiaurii.ro, Pagini Albe, Contact B2B ÅŸi Pagitur, site-ul de mobil m.paginiaurii.ro, CD Auriu.

 

 

 

Compania editează anual 14 ghiduri, cu o circulaÅ£ie de 800.000 copii, furnizând informaÅ£ii în mediul tipărit, online precum ÅŸi aplicaÅ£ii multimedia.

 

 

 




Carmen Taracila




Community Specialist




 




PAGINI AURII SA | Yellow Pages Romania
Splaiul Independentei 319 | Sema Parc | Pavillion OB209 | CP 124 - OP 66 | RO-061301 Bucharest 6 | Romania




Phone +40 21 2020 900 | Fax +40 21 3160 182 |




Email carmen.taracila@paginiaurii.ro
www.paginiaurii.ro 




 


paginiaurii actionariat online motor de cautare Heise