Noul utilitar AutoRun Disable previne infecţiile transmise prin porturile USB



Bucuresti, Romania, 17 noiembrie 2010. Endpoint Protector a lansat utilitarul gratuit AutoRun Disable, o solutie ce previne infecţiile cu malware raspandit prin porturile USB sau alte interfete de conectare si care porneste si ruleaza automat odata ce un computer a fost infectat. AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost creat pentru a opri viermi de tipul Conficker/Stuxnet care exploateaza porturile USB nesecurizate si lipsa soluţiilor de securitate pentru dispozitivele portabile pentru a se raspandi si a infecta cat mai multe unitati dintr-o retea.

Modul de funcţionare al utilitarului AutoRun Disable by Endpoint Protector este simplu, acesta permitandu-le utilizatorilor sa dezactiveze o functie potential periculoasa a sistemelor Windows (XP, Vista, 7), AutoRun, care permite rularea automata a dispozitivelor conectate la computer si a softwareului de pe acestea. Principalul beneficiu al utilitarului este acela ca nu dezactiveaza functia respectiva pentru toate dispozitivele, ci actioneaza in mod selectiv, in functie de tipul acestora (dispozitive cu conexiune USB si alte dispozitive portabile, CD/DVD, unitati interne sau de retea) sau de litera asociata acestora, afisata in sistemul Windows. De exemplu, un utilizator poate interzice apelarea functiei AutoRun pentru dispozitivele portabile conectate prin USB si o poate permite pentru unitatea CD/DVD.

“Conficker, Stuxnet, Downadup, oricum s-ar numi ultima amenintare de tip malware, adevarul e ca toate sunt relativ uşor de combatut. Solutiile pentru securizarea porturilor si a dispozitivelor portabile pot opri un astfel de malware atunci cand incearca sa infecteze un computer anume. AutoRun Disable by Endpoint Protector face si mai usoara protejarea computerelor si a retelelor in fata viermilor raspanditi prin porturile USB, fiind gratuit, usor de utilizat si foarte eficient. Utilitarul protejeaza cu succes unitatile securizate de malwareul de acest tip, permitand dispozitivelor autorizate sa utilizeze functia AutoRun, fara a limita in vreun fel actiunile obisnuite ale utilizatorilor”, a declarat Roman Foeckl, Director General Endpoint Protector/CoSoSys.

Inca dinaintea lansarii oficiale, utilitarul AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost disponibil pentru potentialii utilizatori, impreuna cu un ghid usor, in patru pasi, care explica modul de prevenire al infectiilor cu Conficker/Stuxnet:
http://www.blocheaza-usb.ro/blog/2010/09/26/cum-sa-opriti-viermele-confickerstuxnet-in-patru-pasi-simpli/

AutoRun Disable by Endpoint Protector poate fi descarcat gratuit de aici:
http://download.cnet.com/AutoRun-Disable-by-Endpoint-Protector/3000-2239_4-75300368.html



Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializata  in dezvoltarea de software pentru securizarea retelelor si pentru imbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pana la impiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com şi http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o creştere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, Romania, şi are reprezentanti de vanzari in Statele Unite si Germania.

Imagini si materiale adiţionale:
http://www.endpointprotector.com/en/index.php/products/free_data_security_tools  
http://www.cososys.com/images.html 
http://www.cososys.com/press_room.html 

Contacte de presa

Mirror Communications
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
E-mail: alina@mirror-communications.com

CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
E-mail: anca.goron@cososys.com

stuxnet autorun malware usb port