Namebox.ro iti explica: 5 termeni pe care e bine sa ii cunosti atunci cand cauti gazduire web



 

Gazduirea web aduce o serie de beneficii afacerii dvs online, cum ar fi: extinderea usoara, instalarea de caracteristici de securitate precum si servicii de incredere.

 

Avand in vedere aceste beneficii este extrem de important sa alegeti pachetul de gazduire web potrivit pentru dvs. Primul pas este intelegerea conceptelor cheie ale web hosting, ne spun cei de la namebox.ro.

 

Shared hosting

 

Acesta este un termen care este folosit pentru a descrie faptul ca diferite companii si persoane fizice isi gasesc gazduire pe un singur server. Aici toate resursele de servere, cum ar fi RAM si CPU sunt de obicei impartite intre conturile clientilor gazduiti.

 

Principalul avantaj cu acest plan este ca totul este ingrijit de catre compania de gazduire; prin urmare, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la configurarea sau mentenanta serverului. In cazul in care veti afla ca site-ul dvs. are o problema, trebuie doar sa contactati compania si totul se va rezolva.

 

Acest plan de hosting este ideal pentru persoanele cu site-uri mici si mai putin active care necesita resurse minime.

 

Linux hosting

 

Linux este unul dintre cele mai populare sisteme de operare folosit de milioane de servere. Sistemul de operare foloseste o platforma open-source, care este, de obicei, bazata pe Unix.

 

Unul dintre beneficiile ei este ca ofera shell securizat ( SSH ) sau acces Telnet, care joaca un rol imens in interpretarea datelor de utilizator pe protocolul de control al transmisiei ( TCP ). Sistemul de operare ofera, de asemenea, o administrare usoara fara a fi nevoie de software tert.

 

Windows Hosting

 

Si aceasta este un sistem de operare, desi nu la fel de popular ca Linux. Un pachet de gazduire web care utilizeaza sistemul de operare Windows este ideal pentru companiile care doresc sa utilizeze aplicatii specifice Windows. Principalul avantaj al acestui plan este faptul ca este capabil sa ruleze scripturi NET sau ASP clasic.

 

VPS hosting

 

VPS vine de la Virtual Private Server. Acest plan este o incrucisare intre hosting dedicat si partajat. VPS va permite sa aveti acces la propriul dvs. server virtual privat. Acest lucru inseamna ca aveti un control complet al unei mici sectiuni dintr-un server mai mare. Acest plan este ideal pentru companiile cu site-uri mari, cu cerinte complicate si un nivel ridicat de securitate.

 

Collocation

 

Acesta este un plan unic de hosting pentru ca ofera optiunea de a avea un server propriu in cadrul unui centru de date profesional. Datorita naturii sale unice, acest plan este ideal pentru companiile care au nevoie de un control suplimentar asupra hostingului lor si au bugete mari pentru a investi in servere proprii.

 

Pentru mai multe despre gazduire web, intrati acum pe namebox.ro.

 

gazduire web