Mancarurile specific romanesti

Romanii sunt un popor foarte inventiv si acest lucru se poate observa inclusiv in felul in care isi pregatesc bucatele si felul in care le combina. Exista nenumarate mancaruri care sunt extrem de faimoase atat in randul locuitorilor cat si in randul turistilor. Mancarurile specific romanesti au o savoare aparte si un gust bogat, greu de uitat.

Felul de mancare principal, prin care Romania s-a facut remarcata, este o reteta culinara deosebita ce poate fi pregatita numai cu multa indemanare si talent. Sarmalele sunt, desigur, acest preparat special, ce a fascinat milioane de oameni. Un alt preparat specific romanesc, cu un gust special este mamaliga. Mamaliga este preparata din malai si apa si poate substitui cu succes painea, fiind servita ca garnitura pentru unele mancaruri.

Preparatele din peste si mai ales saramurile si ciorbele sunt de asemenea specifice acestei tari precum si mezelurile facute in casa din carne de porc. Acestea sunt foarte faimoase mai ales in prejma sarbatorilor de Craciun si Anul Nou cand romanii au asa numitul Ignat, un eveniment la care sacrifica un porc din gospodarie pe care urmeaza sa il pregateasca pentru masa de sarbatori.

Romanii folosesc foarte mult cimbru, piper si boia atunci cand vine vorba de condimente iar ca bauturi prefera berea si vinul. Bucataria romaneasca este una dintre cele mai bogate cuprinzand nenumarate retete culinare deosebite, cu o aroma delicioasa, care odata consumate vor ramane cu siguranta in amintirea degustatorilor. Pofta buna!

retete retete culinare aperitive dulciuri bucutarie romaneasca