Întâlnire importantă cu cancelarul Germaniei - doi Brașoveni au participat.

În data de 3 aprilie 2023, Cancelarul German Olaf Scholz a efectuat o vizită oficială în România. Cu această ocazie, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România - Filiala Brașov, Olivia Grigoriu, împreună cu Președintele FDGR Dr. Paul-Jürgen Porr, Episcopul Rainhart Guib, Deputatul Ovidiu Ganț și Subsecretarul de Stat de la Departamentul pentru Relații Interetnice, Brașoveanul Thomas Șindilariu au participat la întâlnirea cu Cancelarul Scholz.

Reprezentanții minorității germane din România, alături de reprezentantul bisericii Evanghelice C.A. în România, au prezentat Cancelarului Scholz contextul istoric al minorității germane din România și și-au prezentat domeniile de activitate. În timpul întâlnirii, Președintele FDGR Filiala Brașov, Olivia Grigoriu, a subliniat importanța legăturilor economice strânse dintre Germania și România. Conform statisticilor din 2021, companiile cu cele mai mari cifre de afaceri din Germania se află după București la Brașov.

Unul dintre aspectele cheie care a atras și atrage investiții în Transilvania este educația în limba maternă germană, susținută de statul german prin proiectul "Susținerea cadrelor didactice din învățământul în limba germană din România". Suma alocată pentru 2022 a fost de doar 753.260,- Euro în condițiile în care guvernul anterior guvernului Scholz au pus la dispoziție suma de 1,215 milioane de euro în 2021. Prin susținerea Ambasadorului Dr. Peer Gebauer, suma a fost majorată la finalul anului trecut la 1.333 milioane de euro pentru 2022. Aproximativ 900 de profesori și educatori beneficiază de acest sprijin.

În Municipiul Brașov, aproximativ 125 de cadre didactice sunt sprijiniți cu această indemnizație, iar peste 1.500 de elevi beneficiază de educație în limba maternă în anul școlar 2022/2023, potrivit ISJ Brașov. Președintele FDGR Filiala Brașov, Olivia Grigoriu, a discutat cu Cancelarul German Olaf Scholz importanța și necesitatea de a continua sprijinul financiar pentru acest proiect care susține învățământul în limba maternă germană în România.

Această întâlnire a fost o oportunitate importantă de a consolida relațiile dintre Germania și Minoritatea germană, dar și pentru a promova subiectele care contează pentru Forumul German Brașov și desigur și pentru toți Brașovenii: Economia și Educația. Ambele teme fiind indispensabile pentru orașul istoric la poalele Tâmpei.