Instalații de Sablare Mobile de exterior: utilizări și facilități

 Image

Instalațiile de sablare sunt un real ajutor în multiple lucrări industriale de mici și mari dimensiuni. Un echipament mobil de sablare oferă cea mai mare flexibilitate pentru realizarea unui set amplu de lucrări ce implică pregătirea suprafețelor metalice pentru aplicarea de grunduri, înlăturarea straturilor vechi de vopsea, curățarea ruginii și a acumulărilor de praf și mizerie, un avantaj major al acestor tipuri de instalații fiind faptul că lucrările se efectuează direct la situl de lucru, fără să fie necesară mutarea obiectelor ce urmează a fi sablate din locul lor inițial.

Utilitatea unei instalații de sablare rezultă din eficiența și versatilitatea acestui tip de echipament care poate fi folosit pentru tratamentul a numeroase tipuri de suprafețe: metal, cărămidă, beton, piatră, lemn, granit, sticlă, utilizând o multitudine de materiale abrazive: zgură de cupru, alice de oțel, bile oțel, granat roșu, electrocorindon alb și electrocorindon maro.

Aceste instalații de sablare mobile sunt ideale pentru aproape orice tip de tratament aferent suprafețelor metalice: curățarea ruginii și a efectelor coroziunii de pe rezervoarele de țiței, de pe conducte și țevi (atât pe exterior, cât și în interior), nave maritime, poduri, structuri metalice în industria de petrol și gaze, platforme petroliere maritime, rafinării, centrale electrice și hidrocentrale.

În prezent, instalațiile de sablare mobile profesionale oferă avantajul că nu produc praf în timpul sablării, fapt care permite utilizarea acestora inclusiv în spații închise (ateliere de lucru). În cazul service-urilor auto, instalațiile de sablare sunt folosite cu precădere pentru înlăturarea straturilor vechi de vopsea de pe caroserii auto dar și pentru curățarea unei game variate de piese auto și unelte.

Instalațiile de sablare mobile sunt folosite pe scară largă și în construcții și restaurări pentru curățarea fațadelor clădirilor, pereților de piatră și cărămidă, monumentelor, pentru curățarea și restaurarea teraselor de ciment, alei de piatră, piscine. Totodată, pot fi restaurate elemente de mobilier de exterior, atât din fier forjat cât și de lemn, foișoare de grădină, jardiniere și ale elemente de decor.

Există numeroase modele de instalații de sablare mobile ce prezintă diferite facilități, iar alegerea celei mai bune instalații trebuie realizată în funcție de lucrările pe care trebuie să le efectuezi. În principal, instalațiile de sablare se împart în două tipuri: instalații de sablare prin injecție cu sucțiune și instalații de sablare prin injecție cu recipient sub presiune.

Instalațiile prin injecție cu sucțiune prezintă marele dezavantaj că nu pot fi controlate foarte precis în timpul lucrărilor pentru că nu permit ajustarea consumului de material abraziv. În cazul unei astfel de instalații, pistolul de sablare este conectat la două furtunuri, unul pentru aer comprimat și unul care furnizează materialul abraziv care este extras direct din rezervor prin sucțiune, sub acțiunea aerului comprimat.

Instalațiile de sablare cu recipient sub presiune fac parte din categoria celor profesionale, oferă un control ridicat în timpul sablărilor datorită posibilității ajustării consumului de material abraziv și a utilizării de duze de bor carbon cu peste 800 de ore de funcționare, garantat. Prin ajustarea consumului de abraziv, instalația permite efectuarea de lucrări de sablare complexe, de mici și mari dimensiuni, dar și lucrări de realizare de pattern-uri și devitrificare, spre exemplu, în cazul suprafețelor de sticlă. Aceste instalații folosesc duze cu diametru mai mic și necesită un volum mai mic de aer comprimat.

GritSablare este partener oficial Gläsner în România, fiind unicul distribuitor Gläsner de instalații de sablare și duze, realizate în Germania la cele mai înalte standarde de calitate. O instalație de sablare Gläsner este un reper în domeniul sablării datorită experienței de peste 40 de ani în producerea de instalații de sablare în serie sau personalizat la comandă. GritSablare oferă o gamă variată de modele de instalații de sablare profesionale, prin injecție cu recipient sub presiune.

 

https://gritsablare.ro/articole/instalatii-sablare-mobile-exterior-utilizari-facilitati.html
sablare instalatii de sablare duze de sablare